Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Provokacija'

Sj. Koreja poručila Južnoj: Nove vježbe potiču na rat

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjeverna Koreja u nedjelju je ponovno osudila nove južnokorejske vojne vježbe čije je održavanje predviđeno u ponedjeljak, a uslijedit će dva tjedna nakon sjevernokorejskog granatiranja južnokorejskog otoka.

Nove južnokorejske pomorske vježbe, koje bi trebale početi u ponedjeljak, nastavak su vježbi održanih nedavno zajedno s američkim marincima. Vježbe bi trebale trajati od ponedjeljka do petka i 'sredstvo su poticanja na rat', objavila u nedjelju službena sjevernokorejska agencija KCNA. 'Neprijateljske provokacije Korejski poluotok dovele su do ekstremne situacije, koja je izvan kontrole, a nitko ne može ni zamisliti kako bi se ona mogla razvijati', upozorava KCNA.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Na 23 položaja Južna Koreja najavila nove vojne vježbe idućih dana Slika nije dostupna 'Nepobjedivi duh’ SAD i Južna Koreja počele zajedničke vojne vježbe

Američko-japanske vježbe

U regiji su u petak počele i zajedničke vježbe japanskih i američkih vojnih snaga, najveće otkad napetosti na Korejskom poluotoku postoje. Vježbama se, kako su objasnile japanska i američka strana, obilježava 50-ta godišnjica američko-japanskog saveza, a trajat će do petka.

>> J. Koreja prijeti bombardiranjem Sjeverne

U subotu je novi južnokorejski ministar obrane Kim Kwan-Jin izjavio kako će njegova zemlja oštro odgovoriti u slučaju novoga napada Sjeverne Koreje. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene