Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nastavak napetosti

J. Koreja prijeti bombardiranjem Sjeverne

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Južna Koreja je najavila da će bombardirati Sjevernu Koreju ukoliko se ponovi prošlotjedni napad, javljaju mediji u Seulu.

'Ukoliko dođe do novih provokacija, definitivno ćemo upotrijebiti naše zrakoplove za bombardiranje Sjeverne Koreje', rekao je novi južnokorejski ministar obrane Kim Kwan.

Pročitajte i ovo Bombardiranje u Rafi Grad Rafah Novo bombardiranje u pojasu Gaze: "Izrael nam je uputio upozorenje, nastao je kaos" Policija pronašla pištolj kod 38-godišnjakinje uhićena je Kod majke osmero djece u grudnjaku pronađen pištolj, u čarapi metci: "Nabavila sam pištolj toga jutra..."

Umirovljeni general Kwan potvrđen je pred parlamentarnim odborom kao novi ministar obrane samo dan nakon što je američka državna tajnica Hillary Clinton izjavila da Sjeverna Koreja predstavlja prijetnju regiji i svijetu.

>> Južna Koreja postavila projektil dometa 10 km

>> Južnokorejski političar predstavio termosice kojima ih je 'napala' Sjeverna Koreja

Kwan je bombardiranje Sjeverne Koreje najavio kao odgovor na eventualni drugi napad nakon što je Sjeverna Koreja prošli tjedan bombardirala otok u blizini sporne pomorske granice. U tom su napadu poginula dvojica južnokorejskih marinaca i dvoje civila.

Gotovo 60 godina dvije Koreje se sučeljavaju preko jedne od najnaoružanijih granica. Nikada nisu potpisale mirovni sporazum i službeno okončale Korejski rat od 1950-53. Sjeverna Koreja posjeduje više od 5.000 višecjevnih raketnih bacača uperenih na Seul, grad u kojem živi najmanje 10 milijuna stanovnika.

Kina odbila poziv na sastanak o Sjevernoj Koreji

Ministri vanjskih poslova SAD-a, Japana i Južne Koreje sastaju se u ponedjeljak u Washingtonu gdje će raspravljati o Sjevernoj Koreji. Kina je odbila poziv na taj sastanak.

Peking je predložio da se početkom prosinca sastanu šestorica sudionika pregovorima o sjevernokorejskom nuklearnom programu (dvije Koreje, SAD, Japan, Rusija, Kina) naglasivši 'duboku zabrinutost' međunarodne zajednice zbog napetosti između dviju Koreja. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene