Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odletio za Damask

Sirijski zrakoplov napustio Ankaru nakon prisilnog slijetanja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sirijski putnički zrakoplov odletio je u četvrtak iz zračne luke u Ankari nakon što su ga turski borbeni zrakoplovi prisilili u srijedu navečer da sleti na aerodrom pod sumnjom da prenosi vojnu opremu za snage sirijskog predsjednika Bašara al Asada.

Sirijski je avion je letio iz Moskve za Damask, a presreli su ga zbog informacije da nosi "necivilni teret", rekao je turski ministar vanjskih poslova Ahmet Davutoglu. Turske su vlasti objavile da su zaplijenile dio tereta iz zrakoplova no nisu otkrile o čemu se radi. Turska otvoreno podupire ustanike koji žele srušiti sirijskoga predsjednika Bašara al-Asada.

Pročitajte i ovo Akrobatski let Krila Oluje i Red Arrows nad Zadrom akrobacijski letovi Letačke skupine Krila Oluje i Red Arrows danas lete iznad jedne županije Slika nije dostupna Ušli im u zračni prostor Turska srušila sirijski vojni zrakoplov

>> Turske zračne snage prizemljile sirijski zrakoplov!

U prizemljenom avionu Airbusu A320 bilo je 35 putnika. Turski su ga mlažnjaci otpratili do aerodroma Esenboga na sigurnosnu provjeru koja je obavljena nakon što su putnici izašli iz aviona.

Napetosti u odnosima Turske i Sirije u porastu su od prošlog tjedna kada je sirijska granata ubila petero civila u turskom pograničnom gradu Akcakali. Turska je na taj napad odgovorila i od tada je topnička razmjena vatre u području oko granice svakodnevna pojava. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene