Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najdublja kriza

Sirijski prosvjedi: Šestero mrtvih u lučkom gradu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sirijske snage sigurnosti ubile su dvije osobe u subotu, a četiri u petak u protuvladinim prosvjedima u lučkom gradu Latakiji, rekao je agenciji Reuters sirijski aktivist.

Predsjednik Bašar al-Asad, suočen s najdubljom krizom u 11 godina njegove vlasti nakon što su snage sigurnosti otvorile u petak vatru na prosvjednike u južnom gradu Deri, oslobodio je 260 zatvorenika očito pokušavajućii zaustaviti širenje protuvladinog pokreta. Izvješća iz sjevernog lučkog grada Latakije, međutim, ukazuju da se nemiri još uvijek šire.

Pročitajte i ovo Muškarac s mačetom Oglasio se gradonačelnik VIDEO Objavljena jeziva snimka užasa u Londonu: U napadu mačetom ubijen 13-godišnjak, ranjeno još nekoliko ljudi Izraelski vojnik u Golanskoj visoravni objavila sirijska vojska Izrael napada glavnu bazu protuzračne obrane u Južnoj Siriji



Došla su izvješća o više od 20-ro mrtvih u petak, a djelatnici medicinskih službi su rekli da je tijekom prošlog tjedna samo oko Dere ranjeno više desetaka ljudi. Takvi prosvjedi bi još prije nekoliko mjeseci bili nazamislivi u toj najstrože nadziranoj arapskoj zemlji.

Butaina Šaban, viša Asadova savjetnica, rekla je službenoj novinskoj agenciji da je Sirija bila 'na meti projekta sijanja sektaških sukoba kako bi se potkopalo Siriju i njen jedinstveni model suživota'.

Sirijski aktivist za ljudska prava Amar Kurabi agenciji Reuters u Kairu je rekao da su 'najmanje dvije osobe ubijene kada su snage sigurnosti otvorile vatru na prosvjednike koji su pokušavali zapaliti zgradu stranke Baath".

Sirijski disident u egzilu Mamun al-Homsi Reutersu je telefonom iz Kanade rekao da ima 'imena četiri mučenika koji su pali u Latakiji'.

>> Sirija: Zapaljeno sjedište vladajuće stranke i policijska postaja

Službena novinska agencija prenijela je izjavu izvora iz vlade koji je rekao da snage sigurnosti nisu pucale na prosvjednike nego je jedna naoružana skupina zauzela krovove i pucala na građane i snage sigurnosti ubivši pet osoba od petka. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene