Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Propalo primirje

Sirijske zračne snage bombardirale sunitska područja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zrakoplovi sirijske vojske bombardirali su sunitska područja u Damasku i ostalim dijelovima zemlje, rekli su aktivisti, te izgleda da je primirje dogovoreno posredovanjem UN-a propalo.

'Primirje je praktično završeno. Damask je pod brutalnim zračnim napadima od prvog dana a stotine ljudi je uhićeno', rekao je oporbeni sirijski aktivist Fawaz Tello. 'Predsjednik Bashar al-Assad pokušava primirje iskoristiti da vrati nadzor nad dijelovima Damska', rekao je Tello koji je blisko povezan s pobunjenicima.

>> Propalo primirje: Sirija bombardira velike gradove

Tello je iz Berlina rekao da su snage lojalne al-Assadu u nedjelju granatirale i sunitske četvrti u gradu Homsu, 140 kilometara sjeverno od Dmaska, i područja oko grada. Obje strane u 19 mjeseci dugom sukobu su kršile primirje povodom muslimanskog vjerskog blagdana Kurban bajrama. Primirje, koje je dogovorio međunarodni mirovni izaslanik Lakhdar Brahimi, trebalo je na snagu stupiti u petak, prvog dana četverodnevnog muslimanskog praznika. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nasilje u Siriji Asadova vojska bombardirala Damask Slika nije dostupna Propao dogovor Damask: Bombardiranja zadnjega dana primirja

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene