Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Assad prihvatio

Sirijska vlada podnijela ostavku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sirijska vlada pod vodstvom premijera Mohamada Nadžija Otrija podnijela je ostavku predsjedniku države Bašaru al-Asadu koji ju je prihvatio.

'Predsjednik Asad prihvatio je danas tu ostavku vlade Mohamada Nadžija Otrija i zatražio ga da privede kraju tekuće poslove', objavila je agencija. Nova vlada čiji bi sastav trebao biti poznat do kraja tjedna, imat će zadatak provesti program reformi koje Bašar al-Asad namjerava žurno objaviti kako bi smirio prosvjede i ublažio najveću političku krizu u zemlji otkako je stupio na vlast.

Pročitajte i ovo Parlamentarni izbori 2024. Pregovori još traju Pregovori Plenkovića i Domovinskog pokreta u slijepoj ulici, HDZ žestoko po Milanoviću: "Komično je pratiti kako se koprca" Ilustracija TKO SE SVE RASPAO? Raspadi nakon izbora kompliciraju situaciju: Pogledajte kako sada izgleda jednadžba do 76 saborskih ruku

>> Assad nakon 48 godina ukida izvanredno stanje?

Među tim bi reformama trebalo bi biti ukidanje izvanrednog stanja, liberalizacija tiska i uvođenje političkog pluralizma, objavila je Sana.

SAD: Moraju se provesti najavljene reforme

Sjedinjene Države su ocijenile da je Bašar al-Asad na raskrižju i da bi napokon morao najaviti reforme. 'Mislimo da je predsjednik Asad na raskrižju. Već više od deset godina tvrdi da je reformator, ali nije ostvario znatniji pomak kada je riječ o političkim reformama', ocijenio je Mark Toner, glasnogovornik State Departmenta.

'Pozivamo ga da zadovolji potrebe i težnje sirijskog naroda', dodao je Toner. Bašar al-Asad treba se u srijedu obratiti Sirijcima, prvi put otkako su prije dva tjedna počeli dosad neviđeni prosvjedi protiv autoritarnog režima koji je na vlasti već gotovo pola stoljeća.(HIna)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene