Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neredi se nastavljaju

Sirija: U Sakbi više od 300 uhićenih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sirijski vojnici koji su tijekom noći pod punom borbenom opremom ušli u Sakbu, pregrađe glavnog grada Damaska, provaljivali su u kuće i uhitili više od 300 ljudi, među kojima su i vjerski vođe, doznaje se uz telefonskog razgovora s pripadnikom sirijske oporbe koja traži odlazak predsjednika Bašira al-Asada.

'U Sakbi je uhićeno više od 300 ljudi, uključujući i vjerske velikodostojnike', kazao je isti izvor koji je želio ostati anoniman. Prema njegovim riječima, u kampanji uhićenja sudjelovalo je oko 2.000 pripadnika vojske i policije. Istovremeno, kako javlju agencije, iz grada Dere, na jugu zemlju, povlači se kolona tenkova nakon što je sirijska vojska, kako su objavile vlasti, tamo završila akciju protiv 'terorista'.

Pročitajte i ovo Eksplozija na tržnici u Siriji napad u Siriji VIDEO Užas na tržnici! Eksplozija tijekom najveće noćne kupovine, puno je mrtvih i ranjenih Slika nije dostupna Najdublja kriza Sirijski prosvjedi: Šestero mrtvih u lučkom gradu

>> VIDEO: Amaterska snimka pucnjave na civile u Siriji

Upravo Dera je grad u kojem su buknuli prosvjedi protiv Asadovog režima te je prije deset dana nemilosrdno pregažana. Udruge za zaštitu ljudskih prava upozoravaju da je ubijen veliki broj civila. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene