Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sirija: Referendum o drugom mandatu predsjednika Al Asada

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gotovo dva milijuna Sirijaca u nedjelju su počeli izlaziti na referendum kako bi se izjasnili o drugom sedmogodišnjem mandatu za predsjednika Bašara al Asada, koji je ujedno i jedini kandidat za to mjesto.

Birališta su otvorena od 06,00 sati ujutro do 18,00, ali su vlasti najavile da će ih držati otvorenima i do 21,00 sat ako vide da birači dolaze u velikom broju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tisuće prosvjednika Poziv na ostavku: 'Živjela Sirija, dole Bašar' Slika nije dostupna Sastanak vođa Libanon i Sirija za poboljšanje odnosa

Stranka Baath koja je na vlasti od 1963. godine pozvala je birače da glasuju s "da" dok su oporbenjaci pozvali stanovništvo na bojkotiranje referenduma.

Sirijski je parlament odobrio jednoglasno kandidaturu predsjednika Asada. 

To je drugi referendum za Asada koji je mjesec dana nakon smrti svog oca Hafeza u lipnju 2000. godine dobio 97,29 posto glasova.

Na parlamentarnim izborima u travnju vladajuća koalicija Progresivna nacionalna fronta osvojila je od 250 mjesta u parlamentu 172 mandata dok je 78 zastupničkih mjesta pripalo neovisnim kandidatima.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene