Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Granica s Turskom

Sirija: Novi napadi koalicijskih snaga na IS

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Koalicija koju predvodi SAD izvela je u noći s utorka na srijedu više zračnih napada na položaje pripadnika Islamske države u okolici grada Ajna al Araba ili Kobanea na kurdskom, koji ekstremistička skupina drži u okruženju, izvijestio je Sirijski opservatorij za ljudska prava (SOHR) sa sjedištem u Londonu.

"Prije i nakon ponoći zrakoplovi su u nekoliko navrata bombardirali ekstremističke položaje i ceste kojima se dovozi vojna oprema i hrana članovima Islamske države, a nalaze se oko 35 km zapadno i južno od Kobanea", smještenog na granici s Turskom iz koje su poletjeli zrakoplovi, rekao je voditelj Opservatorija Rami Abdel Rahman.

Pročitajte i ovo Ilustracija Većinom civili Užas na Bliskom istoku: Izrael napao Siriju, najmanje 38 poginulih Džihadisti srušili zrakoplov sirijskog režima (Foto: AFP) - 1 zarobili pilota Džihadisti srušili zrakoplov sirijskog režima: Sirija i saveznici gotovo svakodnevno bombardiraju Idlib

Obama prijeti IS-u: 'Ovi su zračni napadi tek početak!'

Napadi se nastavljaju gotovo 24 sata nakon prvih udara koje su protiv džihadističke organizacije poveli Washington i arapski saveznici na sirijskom terenu. U izvješću Opservatorija stoji i da je u napadima ubijeno oko 120 džihadista. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene