Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve napetija situacija

Sirija: Izraelski napad je objava rata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Visoki sirijski dužnosnik izjavio je kako je posljednji izraelski zračni napad na teritoriju Sirije objava rata.

Rekao je to Faisal al Mekdad, zamjenik sirijskog ministra vanjskih poslova u intervjuu za CNN te naglasio kako se u radi o savezništvu Izraela s, kako je rekao, islamističkim teroristima. Mekdad je najavio kako će Sirija uzvratiti Izraelu u vrijeme i na način koji će im odgovarati.

Pročitajte i ovo Napad osa Jedan u teškom stanju Krenuli u borbu, ali tenkom su slučajno nagazili na gnijezdo: Vojnici završili u bolnici Izraelski vojnik u Golanskoj visoravni objavila sirijska vojska Izrael napada glavnu bazu protuzračne obrane u Južnoj Siriji

>> Nove eksplozije u Damasku, Izraelci potvrdili napad

Podsjetimo, sirijska državna televizija objavila je da su izraelske rakete u noći na nedjelju pogodile vojni istraživački centar Džamraja u sjevernom predgrađu Damaska, a Izrael je kasnije i potvrdio napad.

Eksplozije su se dogodile dan nakon što su izraelski zrakoplovi u Siriji napali pošiljku projektila za Hezbolah. Po sirijskoj vladi, Izrael je već napao taj istraživački centar u siječnju. Američki izvori tada su tvrdili da je meta tog napada bio konvoj oružja namijenjen libanskom Hezbolahu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene