Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog kontrovertnih grupa

SIPA se uključila u potragu za širiteljima mržnje putem interneta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlasti u BiH intenzivno tragaju za pokretačem Facebook grupe 'Nož, žica, Srebrenica', a u potragu se uključila i Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA).

'Imajući u vidu o kakvom se krivičnom djelu radi, policijski službenici SIPA-e su u svoj rad uključili i pripadnike drugih domaćih i međunarodnih policijskih agencija, s bogatim iskustvom na ovom području', izvijestila je glasnogovornica Željka Kujundžija, a prenosi portal sarajevo-x.com.

Pročitajte i ovo Ivan Tolj "Mi smo izigrani" General Ivan Tolj: "Ako se nastavi narušavanje položaja Hrvata, morat ćemo vratiti Herceg-Bosnu" Ilustracija Pretresi na više lokacija Velika akcija u susjedstvu: SIPA zaplijenila veće količine popularnog napitka

Prije nešto više od 20 dana, SIPA-i su stigle i prve prijave kako na Facebooku postoje čak tri grupe spomenutog naziva, a trenutno se na toj popularnoj društvenoj mreži nalazi jedna takva i ima 270 članova. 'Primili smo nekoliko prijava koje se odnose na ove grupe, među kojima i onu koju su nam e-mailom poslali iz Udruženja 'Žena - žrtva rata'. Nakon što su naši službenici upoznati s postojanjem ovih grupa, odmah se pristupilo provjeri navoda iz prijava, te utvrđivanju postojanja elemenata krivičnog djela iz Člana 145a Kaznenog zakona BiH (Izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti)', izvijestila je SIPA.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene