Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog namještanja izbora

Šest zemalja Europe kritizira Lukašenkov režim

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čelnici šest europskih zemalja (Njemačke, Austrije, Mađarske, Poljske, Češke i Slovačke) kritizirale su u Bratislavi režim bjeloruskog predsjednika Aleksandra Lukašenka, ocijenivši namještenima predsjedničke izbore u prosincu 2010.

'Duboko smo zabrinuti događajima nakon predsjedničkih izbora u Bjelorusiji', istaknuli su premijeri tih zemalja članica EU u zajedničkoj deklaraciji. U tekstu oni pozivaju Minsk da oslobodi i rehabilitira sve političke zatvorenike i da prekine represiju protiv oporbe, neovisnih medija i civilnog društva. Ukrajina se nije pridružila deklaraciji o Bjelorusiji.

Pročitajte i ovo Roman Protaševič - 2 PLAKAO JE Protasevič u televizijskom intervjuu hvalio Lukašenka: "Samo se nadam da ću uspjeti sve ispraviti i živjeti normalnim, povučenim životom" Aerodrom TEHNIČKI PRIOBLEMI? Sve veći kaos u europskom zračnom prostoru: Rusija blokirala dva leta koja su željela zaobići Bjelorusiju

>> EU sankcionirala Aleksandra Lukašenka

Premijeri Slovačke Iveta Radicova, Mađarske Viktor Orban, Poljske Donald Tusk i Češke Petr Nečas sastali su se u Bratislavi prigodom 20. obljetnice utemeljenja Višegradske skupine.

Pridružila su im se njemačka kancelarka Angela Merkel, austrijski kancelar Werner Faymann i ukrajinski premijer Mykola Azarov.

Predsjednik Lukašenko, na vlasti od 1994. ponovno je prisegnuo u Minsku krajem siječnja nakon što je 19. prosinca ponovno izabran na četvrti uzastopni mandat s blizu 80 posto glasova. (Hina)


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene