Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Radik Tagirov

Ubio je 31 ženu, a godinama mu nisu mogli ući u trag: Manijak s Volge sada je osuđen na doživotni zatvor

Serijski ubojica
Serijski ubojica Foto: Profimedia
Radik Tagirov, ruski serijski ubojica, lažno se predstavljao kako bi ušao u domove žena, a onda ih je zadavio i ukrao im dragocjenosti.

Ruski serijski ubojica poznat kao "manijak s Volge" osuđen je u četvrtak na doživotni zatvor zbog ubojstva 31 starije žene, objavila je državna novinska agencija TASS. Radik Tagirov uhićen je 2020. godine pod sumnjom da je počinio ubojstva u 15 gradova u regiji Tatarstan i oko nje, oko 730 kilometara istočno od Moskve, između 2011. i 2012. godine.

Ponekad se predstavljao kao socijalni radnik, električar ili vodoinstalater kako bi ulazio u domove žena prije nego što ih je zadavio i ukrao im dragocjenosti, rekla je policija.

Pročitajte i ovo Ilustracija Materijalna šteta Više je osoba napalo sirotu ženu na autobusnoj stanici u Zagrebu: Ukrali su joj ruksak

Tagirov je bio bravar i ranije je bio u zatvoru zbog sitne krađe. Sud u gradu Kazanu proglasio ga je krivim i za nekoliko pokušaja ubojstva te za napade na još 34 starije žene, objavio je TASS.

Policija je godinama pokušavala ući u trag ubojici i ponudila je nagradu od oko 35 tisuća eura za informacije koje bi dovele do njegova uhićenja. Tagirov će biti zapisan kao jedan od serijskih ubojica u Rusiji koji je ubio najviše ljudi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene