Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pogrešna odluka

Brammertz se nada vraćanju Šešelja u pritvor, koji iz Srbije poručuje: 'Prognoziraju da ću umrijeti u srpnju!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Serge Brammertz je istaknuo kako očekuje da će "pogrešna odluka" o Šešeljevu privremenom oslobađanju biti ispravljena, a on vraćen u pritvor Haaškog tribunala.

Glavni tužitelj Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY) Serge Brammertz izjavio je kako očekuje brzu odluku sudskog vijeća o žalbi zbog privremenog puštanja na slobodu optuženog za ratne zločine Vojislava Šešelja dodajući kako bi tome mogla doprinijeti i rasprava koja je o cijelom slučaju vođena na Vijeću sigurnosti Ujedinjenih naroda, objavio je u petak sarajevski "Dnevni avaz".

Pročitajte i ovo Vojislav Šešelj Jačanje desnice Haški osuđenik Šešelj: "Spremni smo priskočiti Vučiću kako ne bi morao koalirati s izdajnicima" Vojislav Šešelj Poznat razlog U Haagu podignuta nova optužnica protiv Šešelja: Hoće li ga Srbija izručiti?

U intervjuu za taj list Brammertz je istaknuo kako očekuje da će "pogrešna odluka" o Šešeljevu privremenom oslobađanju biti ispravljena, a on vraćen u pritvor Haaškog tribunala.

"Moram reći da nema vremenskog ograničenja (za donošenje odluke) no mi se naravno nadamo, kao što su to uostalom u Vijeću sigurnosti kazale i neke druge članice ovog tijela UN-a, da će odluka biti donesena što prije", izjavio je Brammertz.

Liječnik: Šešelj je ozbiljno bolestan, a priče da je zdrav i da mu nije ništa su gluposti

Dodao je kako u cijelosti razumije činjenicu da su žrtve ratnih zločina uvrijeđene Šešeljevim javnim istupima te kako se nada da će to i sudsko vijeće imati u vidu kada bude odlučivalo o žalbi zbog privremenog oslobađanja.

Vojislav Šešelj odbacio je njegove tvrdnje da nije poštivao odluke suda na privremenoj slobodi, a za srpski Alo je rekao kako su mu prognoze loše, te da su mu rekli kako mu zbog bolesti prognoziraju da bi mogao umrijeti do srpnja.

Glavni haaški tužitelj još je jednom odbacio odgovornost za Šešeljevo privremeno oslobađanje pojašnjavajući kako je to odluka koju je donijelo sudsko vijeće i to na temelju medicinske dokumentacije u koju tužiteljstvo nije imalo uvid.

"Istinski problem je u tome što ni poslije 12 godina nema presude u postupku protiv Šešelja", kazao je Brammertz.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene