Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nekadašnje nalazište zlata

'Grad duhova' u SAD-u se prodaje za 225.000 dolara!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rudarski grad Seneca ili kako ga još zovu 'grad duhova', koji je nekada bio veliko nalazište zlata u SAD-u, prodaje se za 225.000 dolara.

Seneca, rudarski gradić u sjevernoj Kaliforniji kojeg još nazivaju i 'gradom duhova' prodaje se za 225.000 dolara. Naime, u oglasu na stranicama Craigslista na prodaju je stavljena parcela s nekoliko manjih kuća, slikovitim terenima uz rijeku Feather i čak jednim otokom.

'Seneca je prava stvar. Povijesni grad u kojem se nalazi i rudnik zlata kojeg su gradili Kinezi. Kupovinom će se dobiti i nekoliko zgrada u različitim stanjima. Tu se održavao i festival 'Woodstock of the West' 1970-ih godina na kojem su bile tisuće ljudi', stoji u objavljenom oglasu. Kako piše Fox News, radi se o posljednjem privatnom zemljištu u Nacionalnim šumama, a kupac će imati prava  na eksploataciju minerala i drveća.

>> 'Grad mržnje' miri se sa svojom prošlošću

U oglasu još stoji kako je gradu moguće prići preko dva puta – jedan je sjeverni, dok je drugi južni i puno je pristupačniji. Dodaje se i kako bi kupac trebao biti upoznat sa ruralnim načinom života te da će morati pričekati nekoliko dana da vide imanje jer vlasnik živi daleko.

Seneca je nekada bila poznata kao North Fork te se nalazi na visini od oko 1.100 metara. Na tom je mjestu 1851. godine pronađeno zlato pa se tada nalazište razvilo u maleni gradić koji je imao svoj hotel, kovačnicu i poštu, no napušten je 1943. godine.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Rudnik Mramor Zatočen jedan radnik Zbog ignoriranja radnika došlo do nesreće u rudniku: "Naši vapaji su godinama isti, radimo u skučenom prostoru" Slika nije dostupna Teška akcija spašavanja Urušio se rudnik zlata, najmanje 60 poginulih, deseci zatrpanih

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene