Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zapošljavaju još 1.000 agenata

Šef MI6-a brutalno iskren: Islamistički terorizam se neće smanjivati!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šef britanske obavještajne službe MI6 Alex Younger vjeruje kako je terorizam prijetnja koja će trajati dugi niz godina, kao nuspojava 'duboko ukorijenjenih globalnih trendova' poput informacijske revolucije i globalizacije, pa čak i ako Islamska država izgubi teritorij koji je okupirala.

Govoreći na konferenciji na sveučilištu George Washington u Washingtonu Alex Younger je naglasio da se sigurnosni izazovi koje su postavili radikalni islamisti 'neće lako smanjiti'.

Pročitajte i ovo Okupljanje islamista u Hamburgu 27. travnja 2024. Okupljanje islamista Usred Europe paradirali s transparentima koji pozivaju na šerijat, političari složni u osudi: "Takvi slobodno mogu iseliti" Njemačka policija, ilustracija počelo suđenje Desničari htjeli nasilno svrgnuti vlast u Njemačkoj: Pucali na policiju i željeli vratiti državu u stare granice

'Nažalost ovo je trajna tema koja će sigurno biti s nama za vrijeme našeg radnog vijeka', rekao je šef britanskih obavještajaca.

Osim globalizacije i informacijske revolucije, koje su omogućile 'putovanje' ekstremističkih ideja, ekonomski i demografski čimbenici također sektaški dijele Bliski istok i služe kao temelj za teror koji se ne može iskorijeniti preko noći, rekao je Younger.

'Iako je poželjno u cijelosti ukloniti teritorij Islamske države, kada se to i dogodi i dalje ćete imati otpornu prijetnju i u 'našem' svijetu'. To zahtijeva strpljenje i dugoročno partnerstvo u borbi protiv terorizma', kazao je.

Iako je još dug put do toga da međunarodna zajednica riješiti problem terorizma, razmjena obavještajnih podataka i pojačana suradnja između službi sigurnosti iz različitih 'čini dobar posao kako bi se ublažilo prijetnju'.

Da bi se uspješno nosili s porastom terorizma u razdoblju kada je jednostavan pristup svim vrstama informacija putem interneta MI6 će zaposliti dodatnih 1.000 ljudi do 2020. godine. Tim eće pojačati tim od postojećih 2.500 djelatnika i to kako bi se poboljšala sigurnost agenata i operacija, objavioa je BBC.

 


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene