Obavijesti Video Pretražite Navigacija
građanska vojska

Šef britanske vojske inzistira na vojnoj obuci stanovništva: "Ono što dolazi na horizontu trebalo bi nas šokirati"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
General Sir Patrick Sanders, šef britanske vojske, naglasio je da je nužno da se Britanci obučavaju i opremaju kako bi bili spremni obraniti se u slučaju rata s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

Šef britanske vojske, general Sir Patrick Sanders rekao je da bi svi građani trebali biti obučeni i opremljeni u slučaju da dođe do rata s Rusijom

Povećanje broja vojske u pripremi za potencijalni sukob trebao bi biti "poduhvat cijele nacije", dodao je.

Sky News piše da se njegovi komentari tumače kao upozorenje Britancima koji bi trebali biti spremni u poziv u oružane snage ako NATO zarati s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

Sir Patrick Sanders je u govoru na Međunaronoj konferenciji o oklopnim vozilima u Londonu rekao da Velika Britanija mora hitno povećati broj vojske s dosadašnjih oko 74 tisuće na oko 120 tisuća. 

Pročitajte i ovo Severina Sporna presuda Objavljena odluka: Sud objasnio zašto je Severinin sin vraćen ocu

Ipak, dodao je i da to nije dovoljno te da se mora obučiti i opremiti građanska vojska. Upozorio je da se u Europi već pripremaju temelji za nacionalnu mobilizaciju.

"Poduzimanje pripremnih koraka kako bi se omogućilo postavljanje naših društava na ratnu temelje kada je to potrebno sada nije samo poželjno, već je neophodno", naglasio je.

Pročitajte i ovo Ilustracija obratite pozornost Državni inspektorat povlači popularnu čokoladu

"Ukrajina brutalno ilustrira kako regularne vojske započinju ratove, građanske vojske u njima pobjeđuju", dodao je. 

Za Sky News je situaciju komentirao i bivši britanski ministar obrane Tobias Ellwood. "Ono što dolazi na horizontu trebalo bi nas šokirati. Trebalo bi nas zabrinuti i nismo spremni", rekao je.

Objasnio je da je Patrick Sanders rekao da se pripreme na ono što dolazi preko horizonta. "Svijet trenutno osjeća 1939. godinu", napomenuo je.

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene