458191
458191
458191
458191
458191

ODLAZI U POLITIKU Schulz se više neće kandidirati za predsjednika Europskog parlamenta

  • , 24.11.2016., 10:45
  • Autor:
  • komentara

Martin Schulz na izvanrednoj presici nije precizirao hoće li biti kandidat svoje stranke za njemačkog kancelara ili ministra vanjskih poslova, što se posljednjih dana spominjalo u javnosti.

 
 
 
 
Martin Schulz (Foto: AFP)
Martin Schulz (Foto: AFP)

Predsjednik Europskog parlamenta Martin Schulz objavio je u četvrtak u Strasbourgu da se neće kandidirati za novi mandat na čelu Europskog parlamenta i da će sljedeće godine predvoditi listu njemačke Socijaldemokratske stranke (SPD) u Sjevernoj Rajni-Vestfaliji za izbore za njemački parlament.

"Neću se kandidirati za treći mandat u Europskom parlamentu", objavio je Schulz na izvanrednoj konferenciji za novinare. Schultz je u drugoj polovici prošlog saziva Europskog parlamenta od 2012. do 2014. godine bio predsjednik Europskog parlamenta te u prvoj polovici sadašnjeg saziva od 2014. godine, a mandat mu istječe u siječnju sljedeće godine.

Izbori za njemački Bundestag održat će se u rujnu sljedeće godine. Schulz u svojoj izjavi nije precizirao hoće li biti kandidat svoje stranke za kancelara ili ministra vanjskih poslova, što se posljednjih dana spominjalo u javnosti.

SPD je nedavno objavio da će svoga kandidata za kancelara izabrati u siječnju sljedeće godine. Schulz je u svojoj izjavio posebno zahvalio na suradnji "svom velikom prijatelju i velikom Europljaninu" predsjedniku Europske komisije Jean-Claudeu Junckeru.

Istaknuo je da se njegov angažman na izgradnji snažne i jedinstvene Europe neće smanjiti odlaskom u nacionalnu politiku. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se