Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ciljali 100 lokacija

Saudijska koalicija izvela 130 zračnih napada na sjever Jemena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Koalicija koju predvodi Saudijska Arabija u posljednja je 24 sata izvela 130 zračnih napada na sjeverne jemenske pokrajine, ciljajući oko stotinu lokacija, što je odgovor na raketiranje saudijskih pograničnih područja koje su izveli Houthi pobunjenici.

Informaciju je objavio glasnogovornik koalicije, koja je pozvala civile da se evakuiraju iz Sada, sjevernoga jemenskog grada u kojemu je potpora Houthija najsnažnija, no s obzirom na vrlo lošu komunikaciju i česte nestanke električne energije, nije sasvim jasno na koji će način napustiti grad.

Pročitajte i ovo Ilustracija Eskalacija nasilja SAD i Velika Britanija žestoko napali Jemen, hutisti odmah izveli novi udar Posljedice napada Huta na naftno postrojenje u Saudijskoj Arabiji (Foto: AFP) Napad na naftno postrojenje Huti preuzeli odgovornost za napad na Saudijsku Arabiju: "Iduće će operacije biti veće i bolnije"

Ciljevi zračnih napada bila su uporišta vođa Houthija u pokrajinama Sadi i Haji, kao i ciljanje tenkova i vojnih vozila, kazao je glasnogovornik koalicije general Ahmed Aseri. Među ciljevima što ih je gađala koalicija je i pista zračne luke u Sani.

Jemen traži od međunarodne zajednice kopnenu vojnu intervenciju

U petak i subotu nastavljeni su sukobi u dijelovima grada Adena, a u pokrajini Shabvi, istočno od Adena, u napadu bespilotne letjelice smrtno su stradala četvorica muškaraca, među kojima i osoba za koju se pretpostavlja da je jedan od čelnika al Qaede, kazali su lokalni dužnosnici. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene