Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dan nakon parade stoljeća

Sastanak o kojem se priča: Angela Merkel i Vladimir Putin

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Samo dan nakon impozantne proslave Dana pobjede u Moskvu je stigla njemačka kancelarka Angela Merkel. Vladimir Putin je nakon njihova zajedničkog sastanka rekao kako mirovni pregovori o pitanju Ukrajine idu dalje unatoč problemima.

Angela Merkel je ponovila kako stoji iza pokušaja da se na kriznom području uspostavi mir te opet pozvala Putina da iskoristi svoje utjecaj na proruske separatiste kako bi se okončao sukob u kojem je od travnja prošle godine poginulo 6000 ljudi.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin nenajavljeni posjet VIDEO Putin iznenada posjetio selo svoje obitelji: Pogledajte kako je to izgledalo i što ga je iznenadilo Erdogan i Putin Sastanak u Sočiju Putinu u ponedjeljak dolazi Erdogan: Glavna tema bit će izvoz ukrajinskog žita

'Definitivno možemo vjerovati da postupak iz Minska ide naprijed', rekao je Putin aludirajući na mirovni sporazum potpisan u veljači.

VIDEO Pogledajte kako je izgledala Putinova spektakularna - nikad veća - vojna parada

Odnosi između Rusije i Njemačke, zemalja koje imaju trgovinske i energetske veze teške biše milijardi dolara, zahladili su nakon što je Moskva anektirala Krim i pokazala svoju podršku separatistima. Berlin je nakon toga snažno podupro ekonomske sankcije koje je Zapad nametnuo Moskvi.

'Povijest nas je naučila da pokušamo sve kako bismo riješili konflikte mirnim putem, koliko god teški se oni činili, a to znači dijalogom i diplomacijom', rekla je Merkel.

Njemačka kancelarka Angela u Moskvi je položila i vijenac ispred Groba neznanog vojnika kraj Kremlja, javlja Reuters.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene