Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijetnje al-Qaide

'Zaštitite Amerikance od prijetnje s Aparskog poluotoka'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon najave privremenog zatvaranja američkih veleposlanstava u arapskim zemljama u Bijeloj kući je održan sastanak na temu nacionalne sigurnosti.

Sastanak na čijem su dnevnom redu bile prijetnje al-Qaide održao se u Bijeloj kući, dan uoči privremenog zatvaranja američkih veleposlanstava u arapskim zemljama, Izraelu, Afganistanu i Bangladešu, objavljeno je u službenom priopćenju na koje se poziva agencija AFP.

Sastanak kojim je predsjedala savjetnica za nacionalnu sigurnost Susan Rice, održao se u nazočnosti državnog tajnika Johna Kerryja, ministra obrane Chucka Hagela i tajnice za unutarnju sigurnost Janet Napolitano.

Došli su i direktori CIA-e, FBI-ja i Agencije za nacionalnu sigurnost, te veleposlanica SAD-a u Ujedinjenim narodima, dodaje Bijela kuća u priopćenju.

Pročitajte i ovo KBC Zagreb Sasula uvrede Prijetila ravnatelju KBC-a jer nije dobila specijalizaciju: "Crknite Hercegovci, pi*ka vam materina ustaška'" Slika nije dostupna Nije donio konačnu odluku Obama pozvao svijet da ne stoji 'paralizirano': Ne možemo prihvatiti da djecu truju plinom

>> Upozorenje Amerikancima: Pazite na sebe, al-Qaida prijeti napadima!

Predsjednik Barack Obama nije sudjelovao na sastanku na kojemu je trebalo 'iscrpnije analizirati stanje i dodatne mjere', ali je poslije obaviješten o njegovu sadržaju.

U petak je 'predsjednik naredio svojim suradnicima zaduženim za nacionalnu sigurnost da poduzmu sve nužne mjere radi zaštite Amerikanaca s obzirom na moguću prijetnju koja možda postoji ili dolazi s Arapskog poluotoka', navodi se u priopćenju.

State Department je u četvrtak objavio da će iz sigurnosnih razloga biti zatvoreno nekoliko američkih veleposlanstava u svijetu, a sutradan je objavljeno upozorenje na putovanje u inozemstvo za Amerikance diljem svijeta. Zatvaranje svojih veleposlanstava u Sani, glavnome gradu Jemena, najavile su za danas i ponedjeljak Velika Britanija i Njemačka. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene