Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

VIDEO Slovački premijer operiran: Njegov zamjenik otkrio nove detalje o Ficovu stanju

Bivši francuski predsjednik

Sarkozy razmišlja o povratku na izborima 2017.

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši francuski predsjednik Nicolas Sarkozy rekao je kako će se ponovno kandidirati na predsjedničkim izborima 2017. godine, iako je najavio povlačenje iz politike.

Bivši francuski predsjednik Nicolas Sarkozy rekao je svom prijatelju da "nema drugog izbora" već se ponovo kandidirati na predsjedničkim izborima 2017., iako je nakon poraza na izborima u svibnju najavio povlačenje iz politike, piše u srijedu tjednik Le Canard Enchaine.

Sarkozy se nakon poraza na predsjedničkim izborima povukao iz javnosti te je dao samo jednu izjavu, kritizirajući politiku svoga nasljednika Francoisa Hollandea prema Siriji.

"S obzirom na katastrofično stanje u kojem će Francuska najvjerojatnije biti za pet godina, neću imati izbora 2017. Nije pitanje hoću li se vratiti već imam li izbora, moralno govoreći, ne vratiti se", kazao je Sarkozy svom nekadašnjem pomoćniku i bivšem ministru poljoprivrede Bruni Le Maireu, prenosi list.

Pročitajte i ovo Jeste li znali - Ivan Čačić Mala škola prognoze Znate li za što je sve zaslužan znanstvenik čije je ime ugravirano u Eiffelov toranj? Otkriva meteorolog Ivan Čačić Vladimir Putin Represivni uvjeti Francuska nakon osuda Putinovog režima povukla neobičan potez: Njemačka ostala pri svom stajalištu

>> Korupcijski skandal: Racija u vili Nicolasa Sarkozyja!

Sarkozy je nakon poraza na izborima živio ležerno, ljetujući u Maroku i na jugu Francuske. Njegovi su prijatelji za druge francuske medije govorili da intenzivno usavršava svoj engleski kako bi se uključio u dobro plaćene međunarodne krugove govornika i predavača.

Iako je za vrijeme mandata doživio rekordnu nepopularnost, najnovije ankete pokazuju da 53 posto birača želi vidjeti Sarkozyja kao kandidata na idućim predsjedničkim izborima. U međuvremenu je popularnost Hollandea pala s 50 na 41 posto, nakon što je vlada predstavila proračun s povećanim porezima, a nezaposlenost još više porasla. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene