Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sumnjiva donacija

Korupcijski skandal: Racija u vili Nicolasa Sarkozyja!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Navodno postoje sumnje u nepravilnosti u kampanji bivšeg francuskog predsjednika zbog čega je danas izvršeno nekoliko premetačina.

 Policijski službenici izveli su niz premetačina u Parizu uključujući i onu u vili bivšeg predsjednika Sarkozyja, te u uredima njegovih odvjetnika.

Pročitajte i ovo Ukradeni brak jazavčar nestao u srijedu Ovaj je pas ukraden, traže ga policija i vlasnik: "Vrijedi nekoliko tisuća eura" Policija istražuje smrt Ukrajinca Uhićen je FOTO Policija otkrila tko je ubio Ukrajinca u Slavonskom Brodu, objavili i što je s ostalim privedenima

Sudac Jean Michele Gentil zajedno je s financijskom policijom pretražio Sarkozyjevu vilu Montmorency smještenu u najelitnijem dijelu Pariza, te urede odvjetničkog društva 'Arnaud, Claude and Associates', te stan koji je Sarkozy dobio od države.

Ove su premetačine, navodno, povezane s korupcijskim skandalom i slučajem Lilian Bettencourt. Jedan je njen računovođa rekao kako je ona 2007. godine dala 150,000 eura u gotovini blagajniku Sarkozyjeve stranke za predsjedničku kampanju što je znatno više od zakonom dopuštenih 4,600 eura. Blagajnik je tada bio Eric Woerth koji mu je kasnije postao i ministar financija, te je i optužen za korupciju.

Dok je bio u predsjedničkoj palači imao je imunitet zbog kojeg mu se nije moglo ništa, no taj je imunitet istekao 16. lipnja. Njegov bivši ministar financija Eric Woerth već je optužen za korupciju, piše RT.

Mnogi izvještavaju kako je ovo samo jedan od slučajeva u kojem bi osoba od interesa mogao biti bivši predsjednik, posebno zbog toga što više nema imunitet.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene