Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sarkozy predao Assadu pismo Shalitova oca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francuski predsjednik Nicolas Sarkozy izjavio je u četvrtak da je svom sirijskom kolegi Basharu al-Assadu predao pismo koje je izraelskom vojniku Giladu Shalitu kojega je prije dvije godine zarobila palestinska borbena skupina, napisao njegov otac.

"To je pitanje o kojem ne želim puno govoriti, sve što me zanima jesu rezultati", rekao je Sarkozy, odgovarajući na novinarsko pitanje.

Pročitajte i ovo Kaarija Prošlogodišnji natjecatelj Finski glazbenik odustao od Eurosonga: "Danas sam sreo izraelsku predstavnicu..." Slika nije dostupna Izraelski ministar: Vođu Fataha razmijeniti za zarobljenog Izraelca

Francuski predsjednik je samo rekao da će Katar posredovati u oslobađnju Gilada Shalita kojega je u lipnju 2006. u rubnom području pojasa Gaze zarobio pripadnik islamističkog pokreta Hamasa. Shalit ima i francusko državljanstvo.

Elizejska palača je u srijedu objavila da će Sarkozy pismo Noama Shalita predati Assadu u Damasku u četvrtak u prigodi četverostranog summita (Francuska, Sirija, Katar i Turska).

Assad pismo treba predati katarskom emiru, šeiku Hamadu ben Halifi Al-Thaniju koji će sudjelovati na summitu, a on će ga pak dati Haledu Meshaalu, voditelju političkog ureda Hamasa sa sjedištem u Damasku.

Kako navodi Elizejska palača, Assad je u srijedu kazao predsjedniku Sarkozyju da će zamoliti Meshaala da pismo stigne na pravu adresu.

Hamas koji od lipnja 2007. kontrolira pojas Gaze želi u zamjenu za izraelskog vojnika dobiti oslobađanje više stotina palestinskih zatočenika i u tom smislu pregovara s Izraelom uz posredovanje Egipta.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene