Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Samoubojica detonirao bombu blizu Crvene džamije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U prizemlju hotela Muzaffar u Islamabadu, u kojemu se nalazi niz trgovina među brojnim se kupcima raznio napadač samoubojica, detoniravši bombu pri čemu je poginulo najmanje 11 osoba, a ozlijeđeno ih je 43, izvijestile su agencije.

Hotel se nalazi u trgovačkome području Islamabada Aabpara i samo je pola kilometra udaljen od Crvene džamije, koju su u petak ujutro ponovno okupirali islamski fundamentalisti, izvijestila je policija.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pakistan: Fundamentalisti ponovno zauzeli Crvenu džamiju Slika nije dostupna Video: Bin Ladenov zamjenik poziva na ustanak u Pakistanu

U programu lokalne televizije prikazano je poprište krvavog događaja - dijelovi tijela razbacani posvuda i pomiješani s cipelama i odjećom iz dućana, ranjeni koji čekaju hitnu liječničku pomoć, razbijeni prozori i panika koja je zavladala među onima koji su se ondje zatekli. 

Među poginulima je sedam policajaca.

"Pretpostavljamo da se napadač samoubojica umiješao među kupce trgovina u prizemlju hotela Muzaffar i potom u najvećoj gužvi detonirao granate pričvršćene oko pojasa", izvijestila je policija.

"Čuo sam strašnu eksploziju", rekao je novinarima jedan od očevidaca, Saifullah. 

"Pomogao sam da se troje civila i trojica policajaca prebace u vozilo hitne pomoći", ispričao je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene