Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dvoje ostalo na promatranju

Samo dvojica rudara ostala u bolnici, ostali otišli kućama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Samo dvoje čileanskih rudara ostati će u bolnicu, ostali su napustili Capiapo bolnicu i napokon otišli svojim kućama.

Svi rudari pušteni su na kućnu njegu osim dvojice, na čije je zdravlje, 69 dana pod zemljom i ispijanje vode onečišćenje naftom i lošom prehranom, ipak ostavilo traga, piše Reuters.

Pročitajte i ovo Ilustracija - 3 Kvaliteta života Čudaci na dva kotača osvajaju Europu: ''Kombinacija vlak - bicikl ne bi trebala biti nikakav SF, nego dio hrvatske turističke ponude'' Djeca u vrtiću Virusi se brzo šire Kako smanjiti broj bolesne djece? ''Četiri su najvažnije stvari, a ovo treba djecu posebno naučiti"

'31 rudar danas je otišao iz bolnice, dvoje smo zadržali na promatranju', rekla je Paula Neumann, direktorica bolnice i istakla kako je većina rudara u iznenađujuće dobrom stanju s obzirom na uvjete u kojima su bili. Izrazito malo hrane i vode onečišćenje naftom i metalima dijelili su u tamnom tunelu. Direktorica je dodala kako se čileanski heroji još uvijek moraju privikavati na normalne životne uvjete.

>> Čileanski rudari se tuku, psiholog sve poriče, a ministar šuti

>> Rudari o strahotama ispod zemlje, kanibalizmu...

'Još uvijek imaju poremećaje u spavanju što ne čudi, jer u rudniku nisu imali nikakve uvjete za odmor. Ako provedete 70 dana bez kreveta, trebat će vam neko vrijeme da se naviknete na normalan krevet', zaključila je direktorica Neumann. Stručnjaci kažu kako je vrlo izgledno da će rudari najveći štetu osjetiti na psihičkom području.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene