Obavijesti Video Pretražite Navigacija
MALI PROBLEM

Albanska policija nabavila električne automobile, ali ih nema gdje puniti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Albanska policija dobila je malu flotu golfova na struju, ali postoji problem. U Albaniji ne postoji mreža punionica električnih vozila.

Saimir Tahiri, albanski ministar unutarnjih poslova, ponosno je u srijedu predstavio malu flotu novih električnih automobila kojima će se ubuduće služiti albanska policija. Automobili neće trošiti ni kap goriva, pohvalio se ministar Tahiri, a za prijeđenih sto kilometara potrošit će struje za cijenu manju od jednog eura. 

Pročitajte i ovo Prometna nesreća kod Makarske - 2 Užasni prizori FOTO Autobus sletio u provaliju s Jadranske magistrale, sve hitne službe su na terenu Ilustracija Crna kronika Pritvoren zbog pokušaja ubojstva i zlouporabe droga kraj Poreča

Postoji, međutim, mali problem. U Albaniji ne postoji mreža punionica električnih vozila, pa će policajci svoje električne golfove morati vraćati u policijsku stanicu na punjenje. 

Službene Volkswagenove brojke kažu da e-Golf s punim baterijama može prijeći od 130 do 190 kilometara, što naravno ovisi o načinu vožnje. Najveća mu je brzina 140 kilometara, a do 'stotke' će ubrzati za 10,4 sekunde. 

Tahiri se pohvalio da ovakve automobile u svojoj floti nema niti jedna policija u regiji i tek pet europskih policija. 

Za razliku od svojih albanskih kolega, hrvatski policajci još nemaju priliku hvatati kriminalce u bešumnim električnim automobilima unatoč relativno razvijenoj infrastrukturi. U travnju ove godine Hrvatska je dobila svoju stotu punionicu električnih vozila (koja je otvorena u Svetom Ivanu Zelini). Samo ih je u Zagrebu tridesetak, od čega pet u javnim garažama. Tome unatoč, hrvatski policajci su dosad elektrificirali tek - bicikle. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene