Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gradonačelnik Londona

OŠTRA REAKCIJA Trumpova zabrana ulaska muslimana u SAD odraz je njegove neukosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Plan republikanskoga predsjedničkog kandidata Donalda Trumpa da muslimanima zabrani ulazak u Sjedinjene Države odraz je njegove "neukosti o islamu" i mogao bi svijet učiniti manje sigurnim mjestom jer će "udaljiti i odbiti umjerene muslimane", izjavio je u utorak prvi muslimanski londonski gradonačelnik Sadiq Khan.

Iako je u jeku predsjedničke kampanje u prosincu nakon terorističkog napada u San Bernardinu izjavio da se "svim muslimanima treba u potpunosti zabraniti ulazak u Sjedinjene Države", u ponedjeljak je, reagirajući na Khanov izbor za gradonačelnika Londona za New York Times Trump rekao "da će uvijek biti izuzetaka" te najavio da se Khan neće naći na udaru njegove predložene zabrane.

Pročitajte i ovo Stoltenberg i Zelensky na NATO sastanku Raspravljaju i o Stoltenbergovom nasljedniku NATO dogovara plan za Ukrajinu u slučaju da pobijedi Trump Fotografija Joea Bidena vezanog u kamionetu potez izazvao kritike Trump objavio video fotografije vezanog Bidena: "Potiče političko nasilje i vrijeme je da ga ljudi ozbiljno shvate"

"Neuko stajalište Donalda Trumpa o islamu moglo bi obje naše zemlje pretvoriti u manje sigurne nego što su bile dosad. Naime, postoji opasnost da udalji umjerene muslimane iz cijelog svijeta i gurne ih u ruke ekstremista", kazao je Khan za Evening Standard.

"Ovdje nije riječ samo o meni, već i o mojim prijateljima i članovima obitelji, ali i o svim onim ljudima čije je porijeklo slično mojem, u bilo kojem dijelu svijeta. Donald Trump i oni koji ga okružuju vjeruju da se liberalne zapadnjačke vrijednosti ne mogu uskladiti s umjerenim islamom - a London ga je u tome demantirao", kazao je Khan. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene