Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Politički motivirano?

SAD traže trenutačno oslobođenje Timošenko

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjedinjene Države zatražile su u subotu trenutačno oslobađenje bivše ukrajinske premijerke Julije Timošenko ocijenivši da njezino zatočenje u petak podsjeća na politički motiviranu aferu, prema priopćenu veleposlanstva u Kijevu.

Zatočenje Julije Timošenkon izazvalo je u cijelom svijetu zabrinutost glede pravne države u Ukrajini, prema tekstu objavljenom na stranici veleposlanstva. 'Američka vlada poziva da se odluka o njezinom pritvaranju razmotri, kao i njezino trenutačno oslobođenje', prema istom izvoru.

Pročitajte i ovo Napad na Odesu Brojne štete VIDEO Raketni napad na Odesu: Četiri osobe su poginule, puno je ozlijeđenih, gori dvorac Harryja Pottera Ukrajinski vojnici na bojištu Sukob u Europi Rusija ostvarila pomake duž ratišta, pod kontrolom 18 posto teritorija Ukrajine

Oporbenjakinja je u petak pritvorena nakon odluke suda u Kijevu gdje je optužena za zloporabu ovlasti. Tužiteljstvo optužuje bivšu premijerku za nezakonito prisiljavanje državne energetske tvrtke Naftogaz da potpiše ugovor s Rusijom 2009. o opskrbi plinom, što je Ukrajini nanijelo gubitke u iznosu od 130 milijuna eura. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene