Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stanovnici šokirani

Šerifi ubili dječaka 'naoružanog' plastičnom puškom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U fatalnoj policijskoj pucnjavi ubijen je 13-godišnjak koji je kod sebe imao plastičnu pušku. Policajci su mislili da je prava i nakon nekoliko upozorenja upucali su dječaka koji je na mjestu preminuo.

Tragedija se dogodila nakon što su policajci u utorak primijetili dječaka s, kako su mislili, puškom te mu naredili da je baci. Kako im je bio okrenut leđima, tvrde, nisu primijetili da se ne radi o odrasloj osobi, piše msn.news prenoseći AP.

Pročitajte i ovo Željko Cvrtila i Ivan Čorkalo, reporter Dnevnika Nove TV Ilegalno oružje Cvrtila o pucnjavi na zagrebačkim ulicama: ''Treba više policije na cesti, a manje u kancelarijama'' Policija na terenu nakon pucnjave na zagrebačkoj Trešnjevci Pucnjava na Trešnjevci VIDEO Užas u Zagrebu: U muškarca ispalio nekoliko hitaca pa pobjegao!

Nakon što se okrenuo prema njima u ruci je i dalje držao sporni predmet te su policajci na njega zapucali. Jedan od susjeda kazao je kako je čuo da je ispaljeno sedam hitaca. Dječak je preminuo na mjestu nesreće.

Policajci koji su sudjelovali u pucnjavi trenutačno su na dopustu, što je standardni postupak nakon takvog događaja.

>> VIDEO Šokantno: Snimljen fatalni obračun na autocesti

Stanovnici mjesta Santa Rose u američkoj saveznoj državi Kalifornija ostali su šokirani kada su čuli da je policija ubila 13-godišnjeg dječaka Andyja Lopeza koji je imao igračku nalik na pušku AK-47.

'Uvjeren sam da su mogli vidjeti da se radilo o 13-godišnjem dječaku, a ne nekom manijaku', smatra Abrey Martin, stanovnik Santa Rosea.

Dječak je prema riječima prijatelja i susjeda bio uzoran i popularan učenik koji je svirao trubu u školskom bendu. 'Andy je bio voljeni učenik, veoma popularan, zgodan mladić, veoma pametan i sposoban', rekao je zamjenica ravnatelja škole Linsey Gannon.

Policijski šerif Steve Freitas u izjavi je naveo da se radi o tragediji te da će učiniti sve što može kako bi osigurao da istraga bude temeljita i transparentna. 'Kao otac dva dječaka njegove dobi, ne mogu ni zamisliti patnju kroz koju prolazi njegova obitelj', rekao je Freitas.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene