Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na zaustavnoj traci

VIDEO Šokantno: Snimljen fatalni obračun na autocesti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U američkoj saveznoj državi Oregon došlo je do obračuna na zaustavnoj traci autoceste. Policajac je zbog prebrze vožnje zaustavio 34-godišnjaka, koji ga je napao pištoljem.

Američka je policija objavila šokantnu snimku rutinskog zaustavljanja vozača na autocesti zbog prebrze vožnje, koja se pretvorila u nešto sasvim drugo. Video je zabilježila kamera u policijskom presretaču, kojim je upravljao Matt Zistel (26).

Pročitajte i ovo Željko Cvrtila i Ivan Čorkalo, reporter Dnevnika Nove TV Ilegalno oružje Cvrtila o pucnjavi na zagrebačkim ulicama: ''Treba više policije na cesti, a manje u kancelarijama'' Pucnjava u Maksimiru Pucnjava u Zagrebu Žena ubijena u Zagrebu: ''Upomoć, upomoć, tata je upucao mamu!''

Sve se dogodilo u kolovozu u saveznoj državi Oregon, 160 kilometara istočno od grada Portlanda. Matt je zaustavio Cadillac kojim je prebrzo upravljao 34-godišnji John van Allen. Na stražnjem sjedištu njegova auta bilo je njegovih troje djece.

>> VIDEO Nadzorna kamera snimila šokantnu osvetu

Čim je stao na zaustavnoj traci, van Allen je izašao iz vozila. Matt mu je viknuo da je vozio prebrzo te ga nekoliko puta zamolio da se vrati u auto.

No, van Allen, odjeven u vojničke hlače, iz nepoznatog je razloga krenuo prema policijskom vozilu te je u jednom trenutku izvukao pištolj. Zatim se čulo više pucnjeva, no na snimci nije jasno vidljivo tko je koliko metaka ispalio.

Policajac je radiovezom svoje kolege izvijestio da je pogođen, ali da je dobro, dok je van Allen na trenutak zateturao i nestao iz kadra. Ubrzo se uspravio i, naizgled neozlijeđen, sjeo natrag u Cadillac te se odvezao.

No, nakon manje od kilometra vožnje zaustavio se i pred očima troje djece preminuo. Ispostavilo se da ga je Matt upucao u prsa.

Nakon detaljne istrage, okružni tužilac Sherman McLeod zaključio je da je Matt Zistel imao razloga strahovati za svoj život te je ocijenio da je pucao iz opravdanih razloga.

Snimka iz Zistelova službenog automobila objavljena je na zahtjev dnevnog lista Oregoniana, koje su se pozvale na odredbe tamošnjeg zakona o pravu na pristup informacijama.

Ubijeni van Allen do prije nekoliko godina bio je zaposlen u američkoj vojsci, a imao je podeblji policijski dosje zbog raznih prometnih prekršaja. Ima ukupno petero djece, a s troje koji su bili s njim u autu navodno je krenuo na put rodbini u Južnu Karolinu, odakle i sam vuče korijene.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene