Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Seksualna eksploatacija

DJECA U PROSTITUCIJI 'Trgovci' ljudima svake godine zarađuju milijune

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema nekim istraživanjima, 'trgovci' seksualnim robljem tjedno zarade više od 32 tisuće dolara.

Skoro 290 milijuna dolara godišnje. To je iznos koji se samo u Atlanti zavrti svake godine na ilegalnoj prostituciji. Prošle godine je u SAD-u prijavljeno 3,5 tisuće slučajeva trgovine ljudima u svrhu seksualnog iskorištavanja, a govori se samo o onima koji su dakle prijavljeni odnosno otkriveni.

Pročitajte i ovo Ilustracija izgubila novac Prijavila krađu, a kada je policija pokucala na vrata imala je što za vidjeti: "Te noći sam se prepala" Ilustracija Policija istražuje slučaj Rus u Beogradu unajmio prostitutku: Večer za zabavu pretvorila se u noćnu moru

Prema nekim istraživanjima, 'trgovci' seksualnim robljem tjedno zarade više od 32 tisuće dolara, a žrtve su im najčešće maloljetnice koje ucjenom ili prijetnjama natjeraju u prostituciju, piše CNN.

Metode su razne, a jedna od opasnijih jest kada upravo druge žene ili djevojke 'regrutiraju' nove žrtve seksualne eksploatacije. Nerijetko se najprije sprijatelje s njima da bi ove stekle povjerenje u njih, a onda ih polako upoznaju s njihovim budućim svodnicima.

Najugroženija skupina su tinejdžerice, jer ciljaju na njihovo nisko samopouzdanje, neopreznost i opći adolescentski bunt i nezadovoljstvo, pa biraju one koje su usamljenije ili u problematičnim obiteljskim odnosima. Atlanta je velik grad, prepun hotela, tuluma, noćnih klubova i putnika koji su u prolazu. Mnogi od njih su nažalost već dobro uhodane mušterije koje znaju koga nazvati i 'naručiti' neko dijete na dva sata u svojoj hotelskoj sobi kako bi s njim stupili u spolne odnose.

Uhićeni roditelji koji su 13-godišnju kćer tjerali na prostituciju

Tamošnja policija je u posebnim operacijama hvatala trgovce djecom, ali i djecu, i to na način da su preko određenih internet stranica dogovarali 'susrete', a nebrojeno puta se dogodilo da bi 'pratnja' koju su naručili bila maloljetna, odnosno pred vratima bi im se pojavilo dijete. No, njihovi svodnici znaju i kako ih psihički podrediti pa im raznim ucjenama ili poklonima 'zamagle' činjenicu da ih iskorištavaju.

Te djevojčice se zato često boje ili ne žele prijaviti da ih se seksualno iskorištava, i ako nakon što su 'ulovljene' same odbiju otići u sigurnu kuću ili na terapiju, ruke istražitelja su na neki način vezane.

Mnogi istražitelji ovo smatraju najbolnijim trenucima svog posla, jer im primjerice maloljetna djevojka kaže da bi radije bila uhićena za prostituciju i otišla u zatvor nego na liječenje u neku ustanovu, što samo svjedoči bolnoj sudbini te izigrane djece. Veliku ulogu u sprječavanju i smanjenju crnih brojki igra i obrazovanje i podizanje svijesti u javnosti i među tinejdžericama o postojanju seksualne eksploatacije ljudi.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene