Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Strah od novog nuklearnog testa

SAD razmatraju 'kirurški' napad na Sjevernu Koreju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
SAD razmatraju 'sve opcije' i traženju načina kako obeshrabriti Sjevernu Koreju u provođenju trećeg nuklearnog testa, istaknuo je visoki vojni dužnosnik za Reuters.

Vijeće sigurnosti UN-a osudilo je lansiranje rakete od strane Sjeverne Koreje, koja je u petak neslavno eksplodirala, samo nakon 100 prijeđenih kilometara. Istovremeno, VS je upozorio Pjongjang kako će poduzeti adekvatne mjere ukoliko Sjeverna Koreja nastavi s provođenjem nuklearnog testiranja.

Pročitajte i ovo Ilustracija niz napada Užas na moru, kitovi ubojice potopili jedrilicu: Prvo su se zabijali u trup i kormilo, a onda je počela prodirati voda Ilustracija Satelit s balističkom tehnologijom SAD oštro kritizirao Sjevernu Koreju zbog lansiranja rakete: "Drsko kršenje nekoliko rezolucija diže tenzije"

>> Ne odustaju: Sjeverna Koreja razvija novu raketu dugog dometa

Zabrinutost je Vijeće sigurnosti opravdalo istim obrascem ponašanja Sjeverne koreje i 2009. godine, kad je izvršen njihov drugi nuklearni test.

Admiral Samuel Locklear, koji je zapovjednik stožera američke Pacifičke flote, istaknuo je kako službeni Washington predviđa čitavu lepezu opcija u slučaju daljnjih provokacija iz Sjeverne Koreje.

"Mislim da bi bilo neprimjereno komentirati kako bi mi krenuli s bilo kakvom budućom vojnom operacijom, ali vam mogu reći da zajedno sa saveznicima razmatramo sve opcije", odgovorio je na pitanje o eventualnom planiranju preciznog napada na poligon za nuklearna testiranja.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene