Obavijesti Video Pretražite Navigacija

SAD pozdravlja najavu Kine o otvaranju dijaloga s Dalaj lamom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjedinjene Države pozdravile su u petak kao vrlo ohrabrujuću najavu Pekinga da će se kineski dužnosnici sastati s predstavnicima Dalaj lame, tibetanskog vjerskog vođe u egzilu.

"To je vrlo ohrabrujuće. Te su izjave potencijalno vrlo ohrabrujući korak", rekao je glasnogovornik State Departmenta Sean McCormack. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Šokantna izjava Dalaj Lama smatra ubojstvo bin Ladena opravdanim? Slika nije dostupna Poginuo na mjestu 'Šetnja za Tibet': Nećak Dalaj Lame poginuo u naletu auta

>> Kina spremna sastati se s predstavnicima Dalaj lame

Sjedinjene Države "pozdravile bi nastavak dijaloga između Kine i predstavnika Dalaj lame kao način za rješavanje pitanja obiju strana", rekao je McCormack.

Od izbijanja nasilja na Tibetu prošloga mjeseca američki predsjednik George W. Bush i državna tajnica Condoleeza Rice u osobnim su kontaktima s kineskim dužnosnicima i u svojim izjavama, opetovano pozivali Peking na suzdržanost prema prosvjednicima na Tibetu i otvaranje dijaloga s Dalaj lamom.

Glasnogovornik State Departmenta McCormack kazao je kako SAD očekuje da će nakon ohrabrujućih izjava Pekinga odmah uslijediti koraci prema njihovoj realizaciji.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene