Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Impresivne brojke

SAD je izveo 2320 zračnih udara na IS i potrošio 1,83 milijarde dolara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američka vojska izvela je 2320 zračnih napada na militante Islamske države (IS) od 8. kolovoza što je stajalo 1,83 milijarde dolara, objavio je u četvrtak Pentagon.

Udari američkih snaga čine 80 posto svih napada koje na IS izvodi međunarodna koalicija. Ukupno su svi zajedno izveli 2893 zračnih napada od čega 1631 na Irak i 1262 na Siriju, a pogodili su 5314 ciljeva.

Pročitajte i ovo Ilustracija Česta meta Projektili eksplodirali pored američkog veleposlanstva u Zelenoj zoni: Nitko još nije preuzeo odgovornost za napad Slika nije dostupna odgovor na napad dronovima Biden naredio zračne napade na snage koje podupiru Iran u Iraku i Siriji

Više od 60 zemalja sudjeluje u koaliciji protiv IS-a. Sjedinjene Države, Australija, Belgija, Kanada, Danska, Francuska, Jordan, Nizozemska i Velika Britanija izvode napade na Irak. SAD, Bahrein, Jordan, Saudijska Arabija i Ujedinjeni Arapski Emirati napadaju napade na Siriju.

Ubojstva, mučenja, silovanja i vojačenje djece - je li to genocid?

Objavljeni podaci odnose se na razdoblje od 8. kolovoza 2014. do 18. ožujka 2015., a među ciljevima su bili borbeni položaji, oklopna vozila, tenkovi, spremišta i 87 manjih rafinerija.

Pentagon je ustvrdio da zahvaljujući savezničkim udarima novac od prodaje nafte nije više najveći izvor prihoda IS-a.

Glasnogovornik Pentagona, pukovnik Steve Warren potvrdio je da su američke i iračke snage bacale propagandne letke na grad Mosul kojim žele umanjiti potporu IS-u koja novači borce. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene