Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stiglo upozorenje

SAD: 'Fizički odgovor' S. Koreje 'ne bi bio mudar'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjedinjene Države upozorile su Sjevernu Koreju protiv poduzimanja agresivnih ili provokativnih akcija u regiji, ističući kako najavljeni 'fizički odgovor' Pjongjanga na nove američke sankcije zbog potapanja južnokorejske korvete Cheonan, 'ne bi bio mudar'.

'Uslijedit će fizički odgovor na mjere koje želi nametnuti SAD. Nismo više u 19. stoljeću....koje je podržavalo diplomaciju topovnjača', izjavio je ranije glasnogovornik sjevernokorejskog izaslanstva tijekom posjeta Hanoju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Počeli povijesni razgovori između Sjeverne Koreje i SAD-a Slika nije dostupna Sjeverna Koreja krivi SAD za zastoj u pregovorima

'To ne bi bilo mudro', rekao je glasnogovornik State Departmenta na traženje novinara da komentira prijetnju Pjongjanga. Glasnogovornik Philip Crowley rekao je kako bi Sjevernoj Koreji bilo korisno da u sadašnjoj situaciji 'ne poduzima agresivne i provokativne akcije' te da 'ne podiže napetost u regiji'.

Sjeverna Koreja je u četvrtak ocijenila da zajednički vojni manevri SAD-a i Južne Koreje, koji počinju u nedjelju, predstavljaju prijetnju svjetskom miru. 'To su vježbe defanzivne naravi. One učvršćuju naš savez s Južnom Korejom i pokazuju da smo predani sigurnosti Južne Koreje i regije', rekao je Crowley.

>> Sjeverna Koreja obećala ‘fizički odgovor’ na američke mjere

On je poručio režimu u Pjongjangu da treba poštovati obveze koje je preuzeo 2005. te poduzeti daljnje korake na denuklearizaciji i poboljšati odnose sa susjedima, uključujući i Južnu Koreju. Sjedinjene Države su objavile nove sankcije Sjevernoj Koreji, koje uključuju zabranu kupovine i prodaje oružja i zamrzavanje imovine sjevernokorejskih dužnosnika.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene