Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Proglašeno ratno stanje u Gruziji!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gruzijski predsjednik Mihail Saakašvili proglasio je u subotu ratno stanje u zemlji nakon daljnje eskalacije sukoba u Južnoj Osetiji, javljaju svjetske novinske agencije.

Saakašvili je objavio ratno stanje nakon odluke donesene na sastanku gruzijskog vijeća sigurnosti u Tbilisiju, javlja dpa. Agencija Reuters navodi da je gruzijski predsjednik kazao kako će odluku o uvođenju ratnog stanja dati na odobrenje parlamentu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Mračno poglavlje povijesti "Ukradeno je više od 100.000 beba, to se radilo sustavno": Prodane blizanke upoznale su se preko društvenih mreža Poziv - 1 (Ne)briga za pacijente Vozila saniteta i hitne u dramatično lošem stanju! U nekima nema sigurnosnih pojaseva: "Krevet je odletio u zrak"

>> Saakašvili poziva na hitno primirje

>> Rusija istjerala gruzijske snage iz glavnog grada Južne Osetije

Rusija je danas priznala da su gruzijske snage srušile dva njezina zrakoplova nad Južnom Osetijom.

Glasnogovornik ruskih mirovnih snaga izjavio je da su srušeni borbeni zrakoplovi Su-25 i Tu-22, prenose ruski mediji.

"Sudbina pilota još se utvrđuje", rekao je glasnogovornik.

Gruzijski vojnici dosad su ubili 12 pripadnika ruskih mirovnih snaga u sukobima u Južnoj Osetiji, rekao je u subotu dužnosnik ruskog ministarstva obrane, a prenosi Reuters.

General Anatolij Nagovicin rekao je novinarima da Rusija šalje dodatno pojačanje u regiju i dodao da je ta odluka u skladu s obvezama Moskve u mirovnim misijama.

"U rezultatu akcije gruzijskih vojnika nepovratno smo izgubili 12 vojnika, a oko 150 je ranjeno", kazao je.

Rusija optužuje Ukrajinu da naoružava Gruziju

Rusija je optužila Ukrajinu da naoružava Gruziju te da je time ohrabruje da provede etničko čišćenje u Južnoj Osetiji, priopćilo je rusko ministarstvo vanjskih poslova.

"Ukrajinska vlada, koja s entuzijazmom naoružava gruzijske vojnike, u stvari ohrabruje Gruziju da napada i provede etničko čišćenje u Južnoj Osetiji", navodi se u priopćenju.

Također se dodaje da Ukrajina "nema moralno pravo drugima dijeliti lekcije".

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene