Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

VIDEO Još uvijek operiraju slovačkog premijera, u životnoj je opasnosti: Objavljeni detalji o atentatoru

Rusija istjerala gruzijske snage iz glavnog grada Južne Osetije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zapovjednik ruskih kopnenih snaga Vladimir Boldirev izjavio je u danas da su ruski vojnici istjerali gruzijske snage iz Chinvalija, glavnog grada odmetnute gruzijske regije Južne Osetije, javila je agencija Itar-Tass.

"Taktičke skupine u potpunosti su oslobodile Chinvali od gruzijske vojske i počele su tjerati gruzijske postrojbe izvan zone odgovornosti mirovnih snaga", rekao je Boldirev, a prenosi Tass.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Mračno poglavlje povijesti "Ukradeno je više od 100.000 beba, to se radilo sustavno": Prodane blizanke upoznale su se preko društvenih mreža Pristupnice; ilustracija Pristupnica za EU Nada umire zadnja: ''Ako postanemo dio obitelji europskih zemalja, moći ćemo brže završiti rat''

U međuvremenu je šef ruske diplomacije Sergej Lavrov izjavio da Rusija ne traži opći rat s Gruzijom i optužio je Tbilisi za izazivanje nasilja.

"Situacija se nastavlja pogoršavati... Civili i dalje umiru", rekao je Lavrov stranim novinarima. Prema njegovim riječima, poginulo je oko 1.500 ljudi i taj broj i dalje raste.

>> Počeo rat, civili bježe, ruski tenkovi ušli u Gruziju

Lavrov je dodao da su zemlje koje opskrbljuju Gruziju s vojnom opremom djelomično odgovorne za nasilje. Na pitanje novinara traži li Rusija opći rat s Gruzijom, Lavrov je odgovorio negativno.

Reutersov reporter je javio da je ruski borbeni zrakoplov bacio bombu na stambenu zgradu u gruzijskom gradu Goriju u subotu te da je pritom poginulo najmanje 5 ljudi.

Bomba je pogodila peterokatnicu u Goriju, gradu koji se nalazi u blizini Južne Osetije, dok su ruski zrakoplovi gađali vojne ciljeve oko grada.

Reporter je vido pet mrtvih tijela u ostacima srušene zgrade. Nekoliko vojnika evakuiralo je ozlijeđene u bolnicu.

Više od 30.000 izbjeglica pobjeglo je iz Južne Osetije od početka gruzijske ofenzive u noći s četvrtka na petak, izjavio je u subotu potpredsjednik ruske vlade Sergej Sobjanin, a prenosi Interfax.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene