Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SNIMKA RUSKOG DRONA IZNAD KONVOJA

Kamion s minobacačem koristio humanitarce kao štit?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rusko ministarstvo obrane objavilo je snimku iz zraka, koju je napravila njihova bespilotna letjelica i koja pokazuje humanitarni konvoj u Alepu, za koji Zapad tvrdi da su ga upravo ruski zrakoplovi bombardirali.

Pozivajući se na snimku vlastite bespilotne letjelice, koju su objavili i na svojem YouTube kanalu, iz ruskog ministarstva obrane odlučno odbaciju bilo kakve optužbe o tome da su njihovi zrakoplovi bombardirali konvoj UN-a u Alepu, u Siriji.

Pročitajte i ovo Ispaljene rakete Napad VIDEO Pet raketa ispaljeno je iz Iraka prema bazi američke vojske u Siriji Bliski susret američkih dronova i ruskih ratnih aviona ispaljivali signalne rakete VIDEO Dramatične snimke: "Ruski borbeni avioni ispaljivali su rakete na američke dronove!"

Štoviše, tvrde da se na snimci vidi i vozilo koje iza sebe vuče komad teške artiljerije (vjerojatno teški minobacač) i koje se kreće usporedno s konvojem UN-a.

Podsjetimo, u napadu na humanitarni konvoj Crvenog polumjeseca, poginulo la je 21 osoba, a 18 kamiona je, ili teško oštećeno, ili uništeno.

Zapad tvrdi da su napad na konvoj napravila dva zrakoplova Su-24 ruske proizvodnje, koji su viđeni iznad konvoja "unutar jedne minute od vremena kad je konvoj pogođen", piše Independent.

Bijela kuća naglasila je da ne može potvrditi tko je točno izvršio napad na konvoj, obzirom da navedene zrakoplove koriste i režimske snage Bašara al-Asada, ali isto tako navode da obavještajni podaci indiciraju da je riječ o upravo zrakoplovima ruske vojske.

Rusko ministarstvo obrane je snimku, koju možete vidjeti priloženu u tekstu, objavilo upravo da pokažu kako "teroristi koriste humanitarni konvoj kao štit" i priliku za regrupiranje svoje artiljerije. Njihov dron, međutim, napušta mjesto događaja prije nego se dogodio napad pa njegovi detalji i dalje ostaju nejasni.

Ono što rusko ministarstvo pretpostavlja i vjeruje, jest da šteta nastala na konvoju nije sukladna onoj koja bi nastala u zračnom napadu, već onoj artiljerijske paljbe i naknadnog požara.

Nadalje ističu da američka vlada iznosi optužbe "bez činjenica" te da Rusija "nema nikakve veze s tom situacijom".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene