Obavijesti Video Pretražite Navigacija
uznemirujuće snimke

"Ubijte ih sve!" Pogledajte kako ruski vojnici razgovaraju o ukrajinskom civilnom stanovništvu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U javnost je puštena uznemirujuća snimka koja navodno prikazuje zastrašujuć način na koji ruska vojska razgovora o ukrajinskim civilima.

Ukrajinska sigurosna služba (SBU) presrela je i objavila snimku razgovora ruskih vojnika putem radio prijemnika. U razgovoru se mogu čuti uznemirujući komentari vezani za ukrajinske civile i buduće planove ruske vojske, koju mnogi optužuju za ratne zločine protiv ukrajinskog civilnog stanovništva.

Navodni ruski zapovjednici koji se mogu čuti na snimci razgovora zahtijevaju od svojih vojnika da ubijaju civile u Ukrajini. Na početku je netko komentirao da je dvoje ljudi izašlo iz šume i da su civili. Na to je drugi glas odgovorio. "Ubijte ih sve!".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Podrška ratnicima VIDEO Pogledajte kako su stanovnici iz okolice Černjihiva dočekali ukrajinske borce

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Potrebno još pokušaja Marić: "EU je i dalje bez dogovora oko oporezivanja multinacionalnih kompanija"

Također, na snimci se mogu čuti ruski vojnici kako uspoređuju veličine i angažman dvije zaraćene strane. Jedan od vojnika je izjavio da je "posramljen" time koliko malu vojsku Rusija ima na terenu, komparativno sa ukrajinskim snagama.

"Slava ukrajinskim Oružanim snagama, koje nas herojski brane od ove najezde! Istina, mnogo nas je - cijela se Ukrajina digla protiv agresora!", izjavili su iz SBU-a na konferenciji za novinare na kojoj su predstavili snimku razgovora.

Objavljenu snimku možete u cjelosti pogledati ovdje,

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene