Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najavio veleposlanik

Rusi: Uložit ćemo pet milijardi eura u Srbiju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rusi će iznos uložiti u naredne dvije do tri godine. Podržavaju napore Srba u rješavanju kosovskog problema.

Kremlj podržava Beograd u rješavanju kosovskog problema uz očuvanje suvereniteta Srbije, a Rusija će u naredne dvije do tri godine uložiti u Srbiju oko pet milijardi eura, izjavio je ruski veleposlanik u Beogradu, izvijestila je Radiotelevizija Srbije.

Pročitajte i ovo Sidro oštetilo cjevovod Balticconnector Hibridno ratovanje Sigurnost milijarde ljudi je ugrožena: "Znamo što su Rusi razvili za ratovanje pod morem" Joe Biden Velika bitka NATO-a i Rusije Što se krije iza Bidenova upozorenja o Balkanu: "To je skrivena poruka za jednu zemlju"

Veleposlanik Aleksandar Čepurin u intervjuu za Geopolitiku naglasio je kako Rusija godinama čvrsto ustraje na stajalištu u vezi s Kosovom.

Milanović: 'Hrvatska će se prema Srbiji odnositi partnerski, a ne tutorski'

"Mi podržavamo napore Srba, koji su usmjereni ka rješavanju kosovskog problema na miran način, uz očuvanje suvereniteta Srbije", precizirao je Čepurin.

Ruski veleposlanik je najavio i da će Rusija u naredne dvije - tri godine uložiti u Srbiji oko pet milijardi eura kroz investicijske i infrastrukturne projekte.

Rusija je protiv proširenja NATO-a

"To su (plinovod) Južni tok - 1,9 milijardi eura, to su ulaganja 'Gazpromnjefta i Naftne industrije Srbije - 1,5 milijardi eura, kao i rekonstrukcija željezničkih pruga Srbije - 600 milijuna eura", objasnio je Čepurin, navodeći i projekt elektroenergetskih i niza visokotehnoloških poduzeća, te Lukoila koji planira uložiti oko 500 milijuna eura, što ukupno doseže oko pet milijardi eura.

Komentirajuči nagađanja o mogućnom približavanju Srbije NATO-u i odnosu Moskve prema Savezu, Čepurin je podsjetio da je "Rusija protiv proširenja NATO-a uopće, bilo gdje".

Čepurin je ocijenio da približavanje infrastrukture zapadnog vojnog bloka ruskim granicama predstavlja za Rusiju određenu opasnost.

"Srbija kaže da će surađivati i s NATO-om i s Organizacijom dogovora o kolektivnoj sigurnosti i u obje organizacije ima svoje promatrače. Ovdje (u Beogradu) je bio naš ministar obrane (Sergej) Šojgu i obje su strane suglasne da Srbija treba gledati svoj interes", zaključio je ruski veleposlanik u Beogradu Aleksandar Čepurin.(Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene