Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kazna je nerazmjerna

Ruski pravobranitelj: Istup Pussy Riota je prekršaj, a ne zločin

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski pučki pravobranitelj Vladimir Lukin je u četvrtak ocijenio 'nerazmjernom' presudu trima mladim članicama punk rock skupine Pussy Riot osuđenima na po dvije godine zatvora jer su pjevale punk molitvu protiv Putina u katedrali.

'Smatram da je presuda nerazmjerna', rekao je Lukin, prenosi agencija Interfax.

Pročitajte i ovo Ilustracija Već se događalo Rusija bombardirala Rusiju! "Vojska je sve morala uništiti na licu mjesta" Maria Zaharova poslala je poruku SAD-u Nisu zadovoljni Nakon američke pomoći Ukrajini oglasila se i Rusija: "Ovaj rat za njih će završiti ponižavajuće, kao u Vijetnamu"

'Očekujem da će viša sudska instanca pomnije razmotriti tu aferu. Ako presuda ostane nepromijenjena, imam pravo priziva', rekao je ruski ombudsman, dodavši da će pozorno razmotriti tu opciju.

Nadežda Tolokonjikova (22), Marija Aljohina (24) i Ekaterina Samucevič (30) proglašene su krivima i osuđene na po dvije godine zatvora za 'huliganstvo potaknuto vjerskom mržnjom' zbog izvedbe 'punk molitve' u katedrali Krista Spasitelja u Moskvi kojom su Majku Božju zazvale da uzme sebi ruskog predsjednika Vladimira Putina.

>> Rusija: Optužnica se širi i na ostale članice Pussy Riota

Obrana mladih pjevačica je odmah objavila da namjerava uložiti priziv.

'Ne odobravam istup tih dama, smatram ga neumjesnim prema pravoslavnim vjernicima, ali to je prekršaj, a ne zločin', dodao je Lukin.

Proces Pussy Riot je odjeknuo u svijetu i presuda je doživjela oštre kritike u inozemstvu. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene