Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Jednoglasna odluka

Parlament odobrio Putinu raspoređivanje vojnih snaga u Siriji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gornji dom ruskog parlamenta, Vijeće Federacije, jednoglasno je odobrio zahtjev predsjednika Vladimira Putina da u Siriji razmjesti vojne snage, izjavio je predstojnik predsjednikova ureda Sergej Ivanov.

Gornji dom ruskog parlamenta, Vijeće Federacije, jednoglasno je u srijedu odobrio zahtjev predsjednika Vladimira Putina da u Siriji razmjesti vojne snage, izjavio je predstojnik predsjednikova ureda Sergej Ivanov.

Pročitajte i ovo Napad u Damasku jedna ozlijeđena U napadu Izraela oštećeno iransko veleposlanstvo, izvori tvrde: "Eliminiran je zapovjednik Iranske revolucionarne garde" Vladimir Putin Proljetno novačenje Objavio Kremlj: Putin pozvao u vojsku čak 150.000 ljudi

Čelnik Kremlja navodi da se odluka o korištenju ruske vojske u inozemstvu odnosi samo na ratno zrakoplovstvo, a ne na kopnene snage, prenosi RIA.

Iako Kremlj u svom zahtjevu nije naveo na koju bi se zemlju ta odluka odnosila, Ivanov je nakon glasovanja rekao: "Radi se o Siriji". Ivanov je također rekao da je Sirija zatražila od Rusije vojnu pomoć.

IS ĆE NA KRAJU IZGUBITI Objasnio i zašto

Rusija trenutno pojačava svoju vojnu nazočnost u Siriji, a Moskva čvrsto stoji iza režima sirijskog predsjednika Bašara al-Asada.

Posljednji put kada je parlament odobrio Putinu slanje trupa u inozemstvo bilo je prošle godine prilikom aneksije ukrajinskog Krima.

Kremlj je senatorima u Vijeću Federacije uputio zahtjev za "raspoređivanje vojnog kontigenta Ruske Federacije" izvan zemlje na temelju "opće priznatih načela i normi međunarodnog zakona", izvijestio je AFP. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene