Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Humanitarna pomoć

Ruski konvoj od Luhanska udaljen oko 100 kilometara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Konvoj je sastavljen od 280 kamiona natovarenih s 2000 tona hrane i lijekova.

Ruski konvoj s humanitarnom pomoći namijenjenoj civilima u istočnoj Ukrajini u četvrtak napreduje prema Luhansku od kojega je udaljen stotinjak kilometara, usred novih optužbi Kijeva prema kojima Moskva ne surađuje s međunarodnim organizacijama.

Pročitajte i ovo Dostava humanitarne pomoći u Pojas Gaze iz zraka Neizvjesnost u Gazi VIDEO Španjolska nad Pojas Gaze ispustila 26 tona hrane pa upozorila: "Ovaj način nije efikasan" Ljudi odaju počast stradalima u terorističkom napadu u Moskvi 140 mrtvih i 182 ranjenih Nema kraja agoniji nakon terorističkog napada u Moskvi: Još se uvijek traga za 95 nestalih osoba

Konvoj koji čini gotovo 280 kamiona natovarenih s 2000 tona hrane i lijekova stigao je pedesetak kilometara od granične postaje Izvarino od Luhanska udaljene daljnjih 50 km. U tom je gradu oko 200.000 stanovnika već dvanaesti dan bez vode i električne energije. Gradske su vlasti izvijestile da je u srijedu u bombaškim napadima smrtno stradalo puno civila, no točni podaci još nisu poznati.

'Ruski cinizam nema granica': Ukrajina neće pustiti humanitarni konvoj

Ruski dužnosnici ne izvješćuju gdje se točno nalazi konvoj, a državni mediji izvješćuju kako je na ruskom teritoriju u regiji Rostov.

Ukrajinci se žale da Moskva ni s kim ne koordinira kretanje konvoja. Zamjenik šefa ureda predsjednika Petra Porošenka Valerij Šali kazao je kako je Međunarodno povjerenstvo Crvenog križa dobilo nepotpun popis tereta koji se prevozi kamionima. 'Među teretom je 700 tona vode i 30 tona soli, a to je nešto što već imamo', kazao je Šali.

Humanitarna pomoć danas stiže u Ukrajinu, ali nitko ne zna kako će doći do stanovnika

Kijev, koji strahuje da je konvoj izlika za napad, prvobitno je inzistirao na tomu da Rusija preda humanitarnu pomoć Crvenom križu prije dolaska do granice te da kamioni tek potom prijeđu na teritorij koji drži vlada u blizini Harkiva. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene