Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vijci, matice, čavli...

Ruski kirurzi šokirani: Iz želuca 74-godišnje žene izvadili 152 metalna predmeta teška više od kilograma

Ilustracija (Foto: Guliver/Thinkstock)
Ilustracija (Foto: Guliver/Thinkstock) Foto: Guliver/Thinkstock
Kirurzi iz ruske republike Burjatska ostali su potpuno zapanjeni nakon što su u želucu 74-godišnje žene okrili čak 152 strana tijela.

Liječnici državne bolnice u glavnom gradu Burjatske Republike Ulan-Udeu, koji se nalazi 100-tinjak kilometara jugoistočno od Bajkalskog jezera, odlučili su 74-godišnjakinji napraviti endoskopiju kako bi otkrili razloge neobjašnjive visoke temperature, izvijestili su iz bolnice.

Pročitajte i ovo Rat u Ukrajini Vrijedno 61 milijardu dolara Rusija napala ukrajinske željeznice: Njihov cilj je samo jedan Šteta na zgradama u gradu Avdijivki na istoku Ukrajine Rat u Ukrajini Britanski obavještajci otkrili novu metu Rusa: "Trupe napreduju brže u tom području"

Tijekom postupka iz trbuha su joj uklonjena četiri čavla, a potom je u njezinu tijelu otkriveno još puno više stranih predmeta.

Pacijentica je hitno prebačena na operaciju gdje su iz njezina trbuha izvučeni brojni metalni predmeti. Kirurg Bulat Šobolov rekao je kako su pronašli "čavle, vijke, nastavke za odvijač, klinove za vrata, čak i srebrni lančić".

"Sve skupa pronašli smo čak 152 metalna predmeta, težine više od kilograma", rekao je Šobolov lokalnim novinarima. Najveći od uklonjenih predmeta bio je 15 centimetara dug građevinski čavao, rekao je Šobolov dodavši da su svi pronađeni predmeti predani ženinim rođacima te da su već počeli oksidirati, što ukazuje na to da su u ženinu tijelu bili značajan vremenski period.

Operacija je nastavljena bez komplikacija, a 74-godišnjakinja se nalazi izvan životne opasnosti. 

Ženini su rođaci liječnicima pojasnili kako su i zašto ti metalni predmeti završili u njezinu želucu, no tu informaciju liječnici nisu podijelili s novinarima. Rekli su tek da su razlozi "etničke prirode".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene