Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iznad Crnog mora

DOŠAO MU NA SAMO 3 METRA Ruski Su-27 izazvao novi incident

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pilot američkog izviđačkog zrakoplova koji je bio u redovitoj ophodnji iznad Crnog mora rekao je da ga je presreo ruski bojni zrakoplov na "nesiguran i neprofesionalan" način, kazala su dvojica američkih obrambenih dužnosnika.

Dužnosnici, koji su željeli ostati neimenovani, kazali su da su se dva zrakoplova mimoišla više puta, jednom nesigurno.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin smijenio zapovjednika ruske mornarice Velika promjena Putin se nakon gubitaka odlučio na zaokret: Smijenio ključnog čovjeka Crnomorske flote Škola Drama u Beogradu Škola danima zataškavala slučaj prolivenog opasnog metala koji je pošpricao učenike

"Budu ondje gore 12 sati i bude mnogo susreta. Ali samo jedan od tih incidenata pilot je ocijenio nesigurnim", rekao je dužnosnik, preciziravši da se ruski zrakoplov približio američkom na 3 metra.

Američki dužnosnici sada razgovaraju s pilotom i proučavaju incident kako bi utvrdili treba li ga spomenuti na godišnjem sastanku s ruskim dužnosnicima o ozbiljnijim incidentima te vrste, dodao je.

U incidentu su sudjelovali ruski Suhoj Su-27 i američki izviđački zrakoplov P-8, rekao je drugi dužnosnik.

Ove godine zabilježen je niz sličnih incidenata. U travnju dva ruska zrakoplova proletjela su u blizini američkog razarača u Baltičkom moru.

Takvi događaji podsjećaju na Hladni rat, kada je niz takvih bliskih susreta doveo do potpisivanja bilateralnog sporazuma 1972. u cilju izbjegavanja opasnih susreta na moru koji su potpisali tadašnji američki ministar mornarice John Warner i sovjetski admiral Sergej Gorškov. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene