Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napadač vikao 'Pobit ću vas sve'

Napad u Moskvi izvela žena samoubojica?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruske sigurnosne službe su znale za planiranje napada na moskovski aerodrom, tvrdi neimenovani izvor.

Pročitajte i ovo Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić napadnuta hrvatska filmska ekipa Hrvatska je poslala prosvjednu notu zbog napada na Hrvate u Srbiji Policija u Srbiji, ilustracija Pretukli Hrvate u Pančevu Hrvatska uputila prosvjednu notu Srbiji: "Najoštrije osuđujemo napad, bio je nacionalno i etnički motiviran"

Nakon napada se pojavila sumnja da su za njega odgovorni islamski radikali s Kavkaza, prenosi The Washington Times. Postoje sumnje da je samoubilački napad izvela žena bombašica.

Napad na moskovskom aerodromu, u kojemu je poginulo 35 ljudi, a više od 150 ih je ranjeno, bio je planiran tjedan dana prije, tvrdi izvor iz sigurnosnih službi. Među 35 poginulih je osmero stranih državljana od kojih je petero Europljana. Stranih državljana ima i među ozlijeđenima.

>> Bombaš samoubojica aktivirao eksploziv na aerodromu Domodedovo

Prema izvješćima, u upozorenju su dani detalji mjesta planiranog napada no vlasti ga nisu uspjele spriječiti.

'Službe su primile informaciju da će se na jednom od moskovskih aerodroma dogoditi napad', rekao je izvor iz sigurnosne službe za RIA Novosti, a prenosi Telegraph.

'Agenti su tragali za trojicom osumnjičenika, ali oni su svejedno uspjeli prići području aerodroma te su svjedočiti eksploziji koju je izveo njihov kolega. Nakon toga su napustili aerodrom', rekao je izvor.

Svjedoci jučerašnjeg napada na moskovskom aerodromu tvrde kako je bombaš samoubojica prije aktiviranja eksplozivne naprave viknuo 'Pobit ću vas sve'.

Eksplozija se dogodila na dijelu aerodroma za međunarodne dolaske, točnije, na mjestu gdje se prima prtljaga. Glasnogovornik je potvrdio da je mjesto eksplozije bila zona slobodnog pristupa.

Ruski predsjednik Dmitrij Medvedev je pak ocijenio da za napad mora odgovarati uprava moskovske zračne luke Domodedovo, javlja agencija Interfax. 'Ono što se dogodilo jasno pokazuje da su prekršena sigurnosna pravila. Inače ne bi bilo moguće unijeti toliku količinu eksploziva', rekao je Medvedev.

'Svi odgovorni, oni koji donose odluke i uprava zračne luke moraju ogovarati. To je tragedija', dodao je Medvedev.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene