Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bombaš samoubojica aktivirao eksploziv

Moskva: 35 mrtvih, više od 150 ozlijeđenih u eksploziji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bombaš samoubojica aktivirao je bombu u moskovskoj zračnoj luci Domodedovo.

Prema pisanju ruskih medija poginulo je najmanje 35 osoba, a ozlijeđenih je više od 150. Preko 60 ljudi je hospitalizirano, od čega  ih se 34 nalazi u kritičnom stanju . Predsjednik Dimitrij Medvedev naredio je pojačane mjere sigurnosti na ostalim moskovskim aerodromima, a moskovska policija nalazi se na najvišem stupnju pripravnosti. Ruski mediji pišu kako policija traga za tri osobe koje sumnjiči da su povezane s eksplozijom, dok su ostaci napadača, kako se neslužbeno doznaje, pronađeni.

Pročitajte i ovo Eksplozija u hidroelektrani kod Bologne Užas kod Bologne VIDEO Eksplozija u talijanskoj hidroelektrani: Četvero radnika poginulo, za nekolicinom se još traga Eksplozija na tržnici u Siriji napad u Siriji VIDEO Užas na tržnici! Eksplozija tijekom najveće noćne kupovine, puno je mrtvih i ranjenih

>> VIDEO i FOTO: Kaos na moskovskom aerodromu

Domodedovo je najprometnija od tri moskovske zračne luke. Tamošnji mediji prenose neslužbene informacije da je do eksplozije došlo na međunarodnom terminalu dolaska te da se radi o napadu bombaša samoubojice. 'Eksplozivno sredstvo, prema zasada dostupnim podacima, na međunarodnom terminalu je aktivirao terorist samoubojica', rekao je izvor u policiji.

MVPEI: Nema informacija o stradalim Hrvatima u Domodedovu

Za sada nema informacija da u samoubilačkom bombaškom napadu u moskovskoj zračnoj luci Domodedevo ima stradalih hrvatskih državljana, doznaje se u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija.

'Zasad nemamo saznanja da je u eksploziji u zračnoj luci Domodedevo poginuo ili ozlijeđen neki hrvatski državljanin", rekao je glasnogovornik MVPEI-a Mario Dragun.

Dodao je da je hrvatsko veleposlanstvo u Moskvi u kontaktu s Hrvatima u glavnom gradu Rusije i istaknuo da hrvatski državljani uglavnom koriste drugu moskovsku zračnu luku Šeremetjevo.

Iz cijelog svijeta stižu osude napada

Glavni tajnik NATO saveza Anders Fogh Rasmussen izjavio je da je "šokiran" napadom, napomenuvši kako Sjevernoatlantski savez pruža punu potporu Rusiji u borbi protiv terorizma. "Riječ je o zajedničkoj prijetnji kojoj se moramo zajedno suprotstaviti.

Za Europsku uniju napad je "skandalozan", kako je ustvrdio njezin predsjednik Herman Van Rompuy. "Taj zločinački napad smatram skandaloznim i zahtijevam da se one koji stoje iza njega identificira i kazni", dodao je.

Bijela kuća također je osudila napad.

"Snažno osuđujem odvratni teroristički napad na ruski narod", rekao je američki predsjednik Barack Obama u izjavi koju je pročitao glasnogovornik Bijele kuće Robert Gibbs, koji je uime SAD izrazio spremnost na pružanje svake pomoći Rusiji. (T.Š./D.D.N./Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene