Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vratila se pošiljatelju

VIDEO Lansiranje pošlo po zlu: Ruska raketa zemlja-zrak okreće se i zabija u mjesto odakle je ispaljena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Društvenim mrežama širi se snimka navodnog neuspjelog lansiranja ruskog raketnog sustava protuzračne obrane. Snimka je, kako se navodi, nastala u Alčevsku u regiji Lugansk.

Na društvenim mrežama se pojavio video u kojem se projektil ruske protuzračne obrane ispaljen u Luganskoj regiji okreće za 180 stupnjeva u zraku i zabija gotovo na točno mjesto odakle je lansiran.

Pročitajte i ovo Posljedice napada na Harkiv - 1 Unakrsni napadi VIDEO/FOTO Burna noć u Rusiji i Ukrajini: Rusi izveli napad dronovima i projektilima, nisu dugo čekali na odgovor Rusi trpe posljedice ukrajinskih napada rastu cijene Ukrajinci novom taktikom osiromašuju Ruse, nova meta pokazala se posebno učinkovitom

Za sada nema službene potvrde autentičnosti snimke, niti više detalja gdje i kada je nastala.

"Ovo je navodno snimka neuspjelog lansiranja rakete ruskog sustava protuzračne obrane iz Alčevska u Luganskoj oblasti", napisano je uz videosnimku koja je na društvenim mrežama objavljena u petak.

Uz videosnimku se na društvenim mrežama navodi da je nastala u jutarnjim satima u petak, u blizini grada Alčevska, 80 kilometara južno od Sjeverodonecka, na području na kojemu se vode najžešće borbe u ovom trenutku. Sve se, navodno, dogodilo u neposrednoj blizini stambenih zgrada.

Prema nekim izvješćima, radi se o protuzračnom raketnom sustavu, pretpostavlja se S300, kojim upravljaju proruski separatisti iz samoprozvane Narodne Republike Lugansk.

Uzrok kvara na projektilu koji je prouzročio da se ona okrene za 180 stupnjeva i vrati - nije poznat. Lokalni mediji javljaju da je na mjestu događaja izbio požar, ali za sada nema informacija o žrtvama.

O ratu u Ukrajini iz minute u minutu čitajte >>OVDJE.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene