Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pucali na Rusiju?!

Kriza u Ukrajini: Izvedena noćna predaja zatvorenika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Petorica ukrajinskih vojnika, koji su bili pritvoreni nakon što su prešli rusku granicu, pušteni su i vraćeni u svoju postrojbu koja se bori protiv proruskih separatista na istoku Ukrajine, rekao je u nedjelju izvor iz ruskih sigurnosnih službi.

Oko 300 ukrajinskih vojnika i pograničnih čuvara bilo je po ukrajinskim izvorima u ponedjeljak prisiljeno zbog borbi prijeći na rusku stranu.

Pročitajte i ovo Snimke iz ureda Sve se provjerava VIDEO Procurile snimke ukrajinskog zapovjednika kako se u uredu ljubaka s dvije djevojke Aleksandar Bortnikov Oglasio se i Lukašenko Rusija prozvala krivce za teroristički napad u Moskvi: "Naravno da su to oni"

Većina ih je vraćena u Ukrajinu, no ruski istražitelji objavili su u petak da su petorica pritvorena pod sumnjom da su granatirali civilna područja na istoku Ukrajine i pucali na Rusiju, na što se Rusija često žali.

Sve veće napetosti: Rusija otkrila i 'protjerala' navodnu američku podmornicu

'Predaja zapovjednika bataljuna 72. brigade i četvorice nižih časnika izvedena je noću na nedjelju', rekao je izvor za Interfax.

Vojnici su predani na kontrolnoj točki Čertkovo, na granici istočne Ukrajine i ruske pokrajine Rostov.

Ukrajinska vojska objavila je u četvrtak da su ti vojnici među 18 vojnika protiv kojih je Rusija otvorila kaznene istrage. U Rusiji je pritvoreno i 28 ukrajinskih pograničnih čuvara. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene